O pungă de alimente, o avere pentru un bătrân

O pungă de alimente, o avere pentru un bătrân
Bătrânii i-au primit cu lacrimi în ochi pe angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Conserve, făină, mălai, ulei, apă plată, legume, dar şi alte alimente neperisabile au fost distribuite, vineri, persoanelor cu vârstă de peste 65 de ani din Galaţi. Toate acestea au fost pregătite de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Galaţi.

Pachetele au fost preluate de angajaţii instituţiei şi de voluntari, toţi echipaţi corespunzător cu costume, măşti şi mănuşi, de la primele ore ale dimineţii, din depozitul Direcţiei de Asistenţă Socială. Ulterior, echipele au plecat prin oraş, pentru ca pachetele cu alimente să ajungă la cei aproximativ 550 de vârstnici aflaţi în situaţii de risc.

"Am început identificarea persoanelor în situaţii de risc încă de acum două săptămâni. Acum am pregătit pachete cu alimente neperisabile, toate urmând a fi distribuite celor care nu îşi pot face singuri aprovizionarea. Vorbim de 550 de astfel de cazuri identificate până acum. Dacă mai sunt astfel de persoane trebuie să ştie că pot suna să ceară ajutorul", ne-a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Încărcatul pachetelor, deşi destul de grele, a fost floare la ureche pentru angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru voluntari. Au realizat acest lucru abia atunci când au ajuns la uşile bătrânilor aflaţi în dificultate. Şi asta pentru că lacrimile unei bătrâne, care se deplasează cu ajutorul unui baston, sau întrebarea "la mine nu veniţi?", rostită de o femeie care abia se mişcă în propria casă, au o greutate mult mai mare decât orice pachet fizic.

"Nu are cine să aibă grijă de mine. Mai vine fiica mea, dar şi ea iese rar din casă că nu are voie. Are peste 65 de ani şi iese cu program. Nu are, mamă, cine să mă ajute. Mulţumesc din suflet celor care s-au gândit şi la noi", ne-a spus, cu lacrimile şiroind pe obraz, o femeie trecută bine de 80 de ani. În timp ce angajaţii Direcţiei o ajutau pe bătrână, o vecină întreba de zor dacă este şi ea pe listă. Răspunsul "venim şi la dumneavoastră" a mai liniştit-o, dar, parcă neîncrezătoare, a rămas în tocul uşii. "Am 83 de ani. Nu are cine să mă ajute. Sunt singură şi nici nu prea pot ieşi din casă. Mă bucur că am primit aceste alimente, mă ajută să mă descurc şi să nu mor de foame", ne-a mărturisit femeia.

Acestea sunt doar două dintre sutele de exemple din oraş, iar durerea acestor oameni nu poate fi ştearsă şi nici trecută cu vederea. Sperăm că autorităţile vor avea grijă de aceşti oameni atât pe perioada pandemiei, cât şi după.

Citit 4273 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.