Ce ne permite Poliţia să facem de Paşte

Ce ne permite Poliţia să facem de Paşte
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În acest an, Sărbătorile Pascale nu vor mai veni la pachet cu modul obişnuit de aprovizionare, cu vizite şi mese în familie în formule extinse, ci cu restricţii. Nu vom putea merge la slujba de Înviere, iar aprovizionarea se va face în condiţii stricte, obligatoriu cu documente, în caz contrar riscul amenzilor fiind maxim.

Poliţiştii ne sfătuiesc, cel puţin în privinţa achiziţionării mielului de Paşte, să respectăm câteva reguli "de aur". Trebuie să ştim că, în cazul în care obişnuim să îl cumpărăm de la un crescător, putem face acest lucru, dar obligatoriu cu declaraţie, pe care trebuie bifat punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor. "Vă recomandăm să mergeţi singur, nu cu toată familia, și să vă asiguraţi că agentul economic de la care cumpăraţi este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu. Nu uitaţi să cereţi documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură", atrag atenţia poliţiştii.

Obligativitatea declaraţiei şi a documentelor fiscale este valabilă şi în cazul în care carnea de miel vă este adusă acasă de crescător, acesta trebuind să aibă asupra sa aceste înscrisuri.

Din păcate, în acest an comercianţii nu vor mai putea veni cu turmele la intrările în oraşe, deci acest mod de achiziţionare nu va mai fi posibil.

În schimb, cei aflaţi în situaţia de a merge la părinţi ori alte rude în vârstă pentru a le duce produse pentru masa de Paşte o pot face. "Conform ordonanței militare, este obligatorie deţinerea cărţii de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifaţi punctul 4, motive justificative, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uitaţi că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște!", conchid poliţiştii, care în zilele de sărbătoare, ca şi în perioada premergătoare acestora, vor fi în număr mare pe străzi pentru a descuraja abaterile.

 

Citit 6737 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.