Bătaie generală din cauza copiilor. Mai multe familii s-au încăierat în plină zi, într-o localitate din județul Galați

Bătaie generală din cauza copiilor. Mai multe familii s-au încăierat în plină zi, într-o localitate din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Alertă de gradul "zero" în comunitatea de romi de la Podoleni, după ce mai multe familii s-au încăierat în plină zi, pe o stradă din localitate. Conflictul generalizat ar fi pornit de la o dispută adolescentină şi a fost aplanat numai după ce au intervenit trupele speciale ale Poliţiei. Opt persoane au fost reţinute.

Când cei mici se ceartă, adulţii îşi sparg capetele

Spiritele au dat în clocot, la propriu, în satul Podoleni din comuna Barcea, în după-amiaza de miercuri, 22 aprilie. Trei familii, de la copii la bunici, s-au luat la bătaie, s-au lovit şi şi-au distrus gardurile şi maşinile, după ce doi dintre "beligeranţi", copii cu vârste de 14 ani, s-au luat la ceartă şi mai apoi la bătaie. Fiecare ar fi venit cu întăriri: fraţi, părinţi, bunici, care, pentru a-şi susţine fiecare odorul, nu au făcut decât să amplifice scandalul. Au fost puse la "treabă" pietre şi tot felul de obiecte contondente, folosite deopotrivă pentru pedepsirea adversarilor şi pentru distrugerea mai multor bunuri.

Situaţia ar fi degenerat şi mai grav, dacă nu ar fi fost alertată poliţia, cei de la Secţia 3 Rurală Lieşti şi de la posturile învecinate şi luptători de la Acţiuni Speciale fiind solicitaţi la faţa locului pentru aplanarea conflictului. Nu mai puţin de opt persoane, despre care se ştie la acest moment că au participat la încăierare, au rămas în custodia poliţiei.

"În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, având ca obiect comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, violare de domiciliu, amenințare și lovire sau alte violențe. Opt persoane, cu vârste cuprinse între 14 și 55 de ani, au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Suspecţii reţinuţi urmau să fie prezentaţi Judecătoriei Lieşti cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citit 8648 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 01:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.