Legume, fructe şi flori de primăvară

Legume, fructe şi flori de primăvară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Calendaristic e deja primăvară, deşi ieri au mai căzut vreo câţiva fulgi care nu prea au dat bine în peisajul anunţatei renaşteri a naturii.

Totuşi, dacă hala de verdeţuri din Piaţa Centrală n-ar avea pereţii de sticlă, cu greu ne-am da seama ce anotimp traversăm, judecând doar după marfa de pe tarabe.

Veţi vedea şi singuri că mere, spre exemplu, se găsesc în continuare din belşug. Totuşi, o gospodină încercată într-ale cumpărăturilor ar putea aprecia dintr-o ochire că nu sunt la fel de multe ca să ne păcălim şi să spunem că e toamnă.

Preţurile fructelor variază, în funcţie de soi şi de prospeţime. Găsiţi, oricum, marfă frumoasă şi la 2,5 de lei kilogramul, dar şi la 1,5 lei. Şi dacă tot vorbeam de specificul toamnei, vă spunem că puteţi cumpăra şi struguri cu boabă mare, la 7 lei kilogramul.

Nectarinele aduse de cine-ştie unde se vând cu 16,5 lei, iar căpşunile (sau căpşunele, cum vă place) fac 15 lei. În continuare, însă, supremaţia aparţine fructelor de import, cum ar fi bananele de 4,5 lei kilogramul. 

Portocale găsiţi şi la 3, dar şi la 3,5 lei, mandarinele sunt tot 3,5 lei kilogramul, iar pomelo face 4,2 lei.

Legume, de toate felurile. Ciuperci puteţi lua acasă la 10,5 sau 11,5 lei, în funcţie de mărimea  aleasă. Kilogramul de spanac s-a devalorizat, în ultima săptămână, şi nu mai costă 8 lei, ci 6,5 sau chiar 6 lei.

Preţul kilogramului de fasole nu prea s-a schimbat şi variază, ca şi în cursul săptămânilor trecute, între 5 şi 7 lei.

Roşiile se dau la preţuri comparabile cu spanacul, iar ardeii graşi, roşii, portocalii sau verzi (atâtea culori te trimit cu gândul la politică – suficient cât să îţi limiteze apetitul) costă 9,5 sau 10 lei.

Usturoiul n-a sărit de pragul de 15 lei şi sperăm să nu o facă nici în viitorul apropiat. Guliile costă un leu, iar morcovul 2,5 lei, la fel ca şi ceapa.

Dacă v-au mai rămas ceva bani prin portofel, v-am sugera să îi cheltuiţi pe freziile care se vând la 2 lei firul, că tot este început de primăvară.

Şi nu se cade ca, în această perioadă, să le dăruiţi doamnelor şi domnişoarelor de acasă numai fructe şi legume. Până la urmă, trebuie să vă vedeţi şi propriul interes: vreţi mâncare caldă la prânz, nu-i aşa?

Citit 588 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.