Proiect civic inedit. Galațiul va avea un traseu dendrologic

Proiect civic inedit. Galațiul va avea un traseu dendrologic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Din dragoste pentru copaci și pentru spațiile verzi, ecologistul Marian Dumitru a demarat, cu sprijinul Comunității „Curățăm Galațiul”, un proiect civic inedit, care își propune să identifice, să protejeze și să țină evidența copacilor de dimensiuni mari din municipiul Galați.

Astfel, sub deviza "Punem copacii pe harta Galațiului", în cadrul proiectului “Garda Verde Galați”, vor avea loc o identificare și o selecție a arborilor monumentali ai orașului nostru. Criteriile sunt simple, prezentând interes copacii maturi, cei mai înalți și mai groși, în vederea creării unui traseu dendrologic de care să se poată bucura toți iubitorii de natură. Speciile identificate până în prezent pot fi descoperite pe pagina de Facebook “Garda Verde Galați”, unde cei care vor să vină în sprijinul proiectului pot oferi informații și sugestii cu privire la identificarea arborilor deosebiți. De asemenea, oricine dorește să se implice ca voluntar este binevenit.

“În timp, dorim să inițiem un adevărat traseu dendrologic al Galațiului, de-a lungul căruia iubitorii de natură să poată descoperi și admira copacii monumentali ai orașului nostru. Va fi primul astfel de traseu urban din țară. Fiecare copac va fi fotografiat și măsurat. Se va verifica dacă este sănătos, verde, dacă are crengi uscate sau scorburi la nivelul trunchiului", a declarat Marian Dumitru, inițiatorul proiectului.

Ideea proiectului a venit din dorința păstrării speciilor de arbori seculari din orașul nostru și a evitării tăierii acestora din diverse motive. Traseul dendrologic va fi stabilit după identificarea primilor zece copaci, urmând ca acesta să fie modificat și îmbogățit pe măsură ce noi exemplare vor fi documentate.

“Dorim ca autoritățile să înțeleagă mesajul nostru, și anume că tăierea de la rădăcină a unui exemplar matur trebuie să fie ultima măsură, nu prima. Fiecare copac contează!", a mai adăugat Marian Dumitru.

 

Citit 2454 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2020 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.