Terasele ar putea fi redeschise de la 1 iunie | Când vom putea merge la plajă
Foto: stirileprotv.ro

Terasele ar putea fi redeschise de la 1 iunie | Când vom putea merge la plajă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, ținând cont de evoluția numărului de cazuri din ultimele zile nu se pune acum problema instituirii unor noi restricții: Mai mult, oficialul a spus, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că dacă trendul descendent va continua, ”ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie”

Întrebat dacă se ia în calcul instituirea de noi restricții în România, având în vedere datele raportate în ultimele zile, Nelu Tătaru a explicat:

”Deocamdată nu se pune problema, noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă - 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi”.

Pe de altă parte, o evoluție favorabilă a epidemiei ar putea aduce măsuri de relaxare, precum deschiderea teraselor:

”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”.

În ceea ce privește deschiderea restaurantelor, Tătaru a afirmat că o decizie în acest sens va fi luată după ce se va constata cum a evoluat situația după deschiderea teraselor.

Citit 1944 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 00:26

2 comentarii

 • postat de covid
  Miercuri, 27 Mai 2020 17:19
  89.137.136.***
  Mai terminati cu tampeniile astea de declaratii. Sa se dea amenzi pentru cei care nu pun masca in spatii inchise si aglomeratie, cei care nu pastreaza distanta sau sunt in grupuri mai mari de trei si totul e ok. Distrugem toata economia pentru cativa iresponsabili?! Faceti testari in masa si scoateti un tratament si un vaccin si lasati lumea sa circule si nu le luati drepturile si libertatile.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Nea Gica
  Miercuri, 27 Mai 2020 13:32
  188.24.206.***
  nu sunteti normali
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.