Primăria a câştigat finanţare pentru „Asachi”

Primăria a câştigat finanţare pentru „Asachi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cel mai valoros contract destinat şcolilor gălăţene prin POR: peste 6,8 milioane lei *

Ieri, la Primăria Galaţi, primarul municipiului, ing. Dumitru Nicolae, a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea Grupului Şcolar „Gheorghe Asachi”, a şcolii construite în 1970 şi a altor anexe ulterioare - cantina şi un corp cu trei etaje.

Este vorba despre un proiect în valoare de peste 8,5 milioane lei, beneficiind de o asistenţă financiară nerambursabilă de peste 1,6 milioane euro (peste 6,8 milioane lei), prin Programul Operaţional Regional (POR), derulat de UE şi Guvernul României.

Beneficiari vor fi peste 1.200 de elevi, şi profesorii lor. Este cel de-al şaselea contract semnat prin POR la Primărie.

„Este al treilea contract de finanţare în domeniul şcolilor şi ne bucurăm să spunem că primele două contracte se derulează în condiţii bune, la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” şi la Şcoala nr. 39 „Grigore Moisil”, a declarat directorului Direcţiei de Programe Europene din cadrul Primăriei, ing. Costel Hanţă.

„Cel mai important, ca valoare, este acest proiect”, cel de la „Asachi”, a precizat Hanţă. „Dl primar a insistat foarte mult să accesăm tot ce se poate pe domeniul social, în domeniul şcolilor şi cel spitalicesc”.

Primarul Nicolae spera ieri ca şcoala care poartă numele marelui ziarist Gheorghe Asachi va fi complet reabilitată, inclusiv la nivel de încălzire, până la sfârşitul acestui an, deşi oficial durata de derulare a proiectului este de 12 luni.

Ieri era aşteptat la Primăria Galaţi, după o vizită asemănătoare la Brăila, ca reprezentant al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, secretarul de stat Răzvan Murgeanu.

Secretarul de stat gălăţean a fost însă reţinut la Guvern, fiind reprezentant ieri de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, Jenica Crăciun, organism intermediar, între minister, şi Primărie,  în derularea proiectului.

„Este un contract important” şi, mai mult, într-un domeniu „sufocat de cereri de finanţare”, a punctat directoarea. Judeţul Galaţi are o listă mare de proiecte, pentru educaţie, segment social sau sănătate, a mai spus reprezentanta ADR.

Directorul Şcolii „Asachi”, prof. Adrian Diacănu, declara ieri că şcoala sa va încerca să dezvolte în localul modernizat şi programul „School after school”, de ore după şcoală. De, să tot stai după ore într-un local nou!

Citit 1725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.