UPDATE Zeci de amenzi după razia de vineri seară

UPDATE Zeci de amenzi după razia de vineri seară
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE, sâmbătă, 4 iulie 2020 | Ca urmare a creșterii accentuate a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS COV 2 la nivel național, dar și local, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare preventive dispuse pentru starea de alertă, începând din 3 iulie, timp de două săptămâni, IPJ Galați în colaborare cu Poliția Locală, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, acționează, cu efective mărite, a pe întreg teritoriul județului Galați, conform Planului de măsuri privind prevenirea răspândirii acestui virus.

În vederea prevenirii răspândirii și limitării infectării cu virusul SARS COV 2, sub autoritatea Instituției Prefectului, a avut deja loc o primă acțiune, în cadrul căreia au fost verificate 188 de societăți comerciale, stabilindu-se faptul că trei dintre acestea nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor răspândirii SARS COV 2, așa cum este prevăzut în prevederile Legii 55/2020 art.5, precum și în Anexa nr.3 la H.G. 476/2020.

În urma acțiunii de vineri seară au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală. A fost aplicată și o sancțiune contravențională față de o societate comercială pentru nerespectarea modului de amenajare a terasei, privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 179 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2020 și un număr de 11 sancțiuni la Legea nr. 61/1991.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială. Pentru desfășurarea acestor acțiuni, se va suplimenta resursa umană și mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza județului vor fi angrenați zilnic peste 200 de polițiști, jandarmi, reprezentanți ai ISU Galați și polițiști locali.


Desfășurare de forțe în tot Galațiul pentru verificarea măsurilor impuse de starea de alertă | Zeci de polițiști, jandarmi și pompieri au participat, vineri după-amiază, 3 iulie 2020, la o amplă razie în tot orașul. Oamenii în uniformă au descins atât în mall, cât și în benzinării, terase și magazine de cartier. Totul pentru a verifica respectarea măsurilor privind limitarea răspândirii coronavirusului.

Ce-i drept, în timp ce erau verificate respectarea măsurilor în mall, unde atât clienții, cât și angajații magazinelor purtau măști de protecție, în fața centrului comercial regulile erau călcate în picioare. și nu de oricine, ci de taximetriști. Mulți dintre ei aducea sau preluau clienți fără a purta măști de protecție. De asemenea, clienții coborau din taxi-uri cu masca în mână, semn că nu se tem de temutul virus.

Razia de vineri seară a vizat și Faleza, atât cea inferioară, cât și cea superioară. Nu știm dacă au fost sau nu aplicate și sancțiuni, autoritățile susținând că este vorba despre o acțiune preventivă.

Citit 7376 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2020 10:59

4 comentarii

 • postat de Călător
  Duminică, 05 Iulie 2020 15:51
  5.13.210.***
  Merg cu autobuzele de luni până vineri, nu dau numere.... dar, nu sunt decât oameni în vârstă.... că încep sâ cred că ei sunt inconştienţi.... la ora 7,30-8,00 dimineaţa, fără mască, scuipă ....în autobuz...Dacă sunt (au fost....) acele limite "NU VĂ AŞEZAŢI ....!" Românul mai are mult..... mult.... să fie educat.... Este extem de uşor să aruncăm vina peste cei de lângă noi.... Conducătorul auto, ce poate să facă???!!!, să fim serioşi....... De noi depinde totul.......
  1
  0
  Raportează
 • postat de iulian
  Duminică, 05 Iulie 2020 06:31
  82.79.132.***
  In mijloacele de transport in comun de ce autoritatile nu fac verificari? Acestea sunt pline si soferii permit persoanelor care nu poarta masca sa urce in autobuze! Pensionarii urca si ei inainte de ora 9,00, chiar daca abonamentele lor sunt valabile dupa aceasta ora...nici in aceste cazuri soferii nu spun nimic!
  12
  10
  Raportează
 • postat de Nelu
  Sâmbătă, 04 Iulie 2020 16:20
  188.24.206.***
  Poate ar trebui să se uite și prin autobuzele tot mai pline, unde nu se mai respectă nicio distanțare fizică.
  11
  20
  Raportează
 • postat de Gălăţean
  Sâmbătă, 04 Iulie 2020 09:22
  5.13.210.***
  ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ! Numai aşa sunt struniţi românii..........
  22
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.