Deputatul Boldea propune descentralizarea acţiunii „Cornul şi laptele”

Deputatul Boldea propune descentralizarea acţiunii „Cornul şi laptele”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şcoala să-şi aleagă, prin licitaţie, furnizorul * Asta ar simplifica lucrurile şi ar ajuta şi micile firme *

Deputatul PD-L Mihail Boldea propune descentralizarea sistemului „Cornul şi laptele”, care în prezent este mult prea greoi şi ineficient.

El a depus la Camera Deputaţilor o propunere legislativă de modificare a legii de aprobare a ordonanţei de urgenţă privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII şi din grădiniţe, ordonanţă care a creat un sistem „mult prea complicat şi stufos”, spune, pe bună dreptate, deputatul.

În plus, sistemul este „aflat exclusiv în mâinile consiliilor judeţene”, ne informează viceliderul  grupului deputaţilor PD-L printr-un comunicat de presă.

Această schimbare ar fi „în linie cu actuala politicã de descentralizare”: furnizorul trebuie să fie angajat direct de beneficiarul final: unitatea  şcolară.

„Cred cã fiecare şcoală ar trebui sã îşi aleagă furnizorul, tot în cadrul unei licitaţii, fireşte, cu implicarea finanţatorului programului.

Consider cã astfel ajutãm multe afaceri sã supravieţuiască, prin

încurajarea firmelor locale mai mici”.

„Trecem printr-o perioadã dificilă, din punct de vedere economic, şi mulţi mici întreprinzători ar putea să treacă peste ea mai uşor prin schimbarea sistemului de atribuire a contractelor din programul Cornul  şi Laptele”, ne scrie deputatul.

Care adaugă: „De multe ori, contractul este câştigat de o firmã care trebuie sã acopere toate unităţile şcolare dintr-un judeţ, ceea ce conduce la întârzieri în livrarea produselor şi la compromisuri de tipul «nu avem lapte, vă dăm unt, sau nu avem cornuri, venim cu grisine sau napolitane»”.

Citit 1134 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.