O treime de oraș a fiert trei ore fără apă. Cea mai fierbinte zi, cu robinetele seci

O treime de oraș a fiert trei ore fără apă. Cea mai fierbinte zi, cu robinetele seci
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cea mai caniculară zi a anului a venit la pachet cu un coşmar pentru mii de gălăţeni, care s-au trezit fără apă la robinete. O avarie la Staţia de Pompare de la Fileşti a uscat robinetele zonei de nord-vest a municipiului, remedierea defecţiunii şi repornirea instalaţiilor făcând ca de la avaria propriu-zisă până la realimentarea completă a reţelei să treacă mai bine de trei ore.

Puţin după orele 9,00, într-o zi în care Galaţiul s-a aflat sub Cod galben de caniculă, o surpriză deloc răcoritoare şi bine mirositoare a căzut pe capul locuitorilor din opt cartiere aglomerate ale oraşului: s-a oprit apa. Brusc şi fără vreun preaviz, ceea ce avea să fi anunţată ca o avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică a Staţiei de Repompare de la Fileşti a ţinut ore în şir mii de cosumatori pe uscat, prinşi fără rezerve minime necesare treburilor gospodăreşti, iar în cazul agenţilor economici, fără resurse necesare unei activităţi în condiţii de minimă igienă. Au fost afectate cartiere aglomerate, precum Filești, Micro 13, 38, 39, 40 și I.C. Frimu, Aurel Vlaicu şi o parte din Micro 14. Situaţia, deloc plăcută, a durat practic până după prânz, deşi în jur de ora 11,00 Apă-Canal anunţa, pe pagina oficială de Facebook, că avaria a fost remediată şi că pompele erau puse în funcţiune, făcând apel totodată la consumatori să mai aibă rabdare mai bine de o oră până când vor avea apă la robinete.

"O avarie pe rețeaua de alimentare cu energie electrică a SDEE a afectat funcționarea Stației de Pompare Turnul de Apă și a Stației de Repompare Filești. Între timp Stația de Pompare Turnul de Apă a fost realimentată cu energie electrică, iar pompele au fost repornite. S-a reluat furnizarea energiei electrice şi la Stația de Repompare Filești. Se lucrează la umplerea instalației. Presiunea va fi mai scăzută la început; calitatea apei va avea de suferit pentru scurt timp, așa că vă sfătuim să aveți răbdare până facem spălările în rețea. În aproximativ o oră și jumătate, vom reintra în parametrii normali de funcționare în tot arealul afectat", anunţa Apă-Canal.

Deşi avariile nu pot fi prevăzute şi, implicit, nu pot fi anunţate din timp, consumatorii afectaţi s-au revoltat, considerând inuman să stea fără apă timp de trrei ore, într-o zi în care erau anunţate temperaturi de 37 de grade Celsius la umbră şi în plină pandemie de Covid. "Vorbim de măști și noi nu avem apă! De ce nu trimit cisterne?", ne-a transmis revoltată, la aproape trei ore de la întreruperea apei, o gălăţeancă dintr-unul din cartierele afectate.

Citit 3970 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.