Certificat de moştenitor, pentru ultima indemnizaţie de însoţitor

Certificat de moştenitor, pentru ultima indemnizaţie de însoţitor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"Am fost pusă pe drumuri pentru ridicarea ultimei indemnizaţii de însoţitor" - acuză o gălăţeancă, solicitându-le explicaţii autorităţilor. După cum ne-a povestit femeia, atâta timp cât soţul ei a fost în viaţă, a primit fără probleme indemnizaţia de însoţitor. Din păcate, soţul a decedat pe 8 mai 2020, iar când a solicitat ultima indemnizaţie de însoţitor i s-a cerut să prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială certificatul de atestare a calităţii de moştenitor. Convinsă că ar trebui să fie suficiente documentele care au stat la baza plăţii indemnizaţiei atâta timp cât soţul era în viaţă, gălăţeanca ne-a cerut să aflăm motivele pentru care i se cere să-şi dovedească acum calitatea de moştenitoare. 
"Titularul dreptului privind indemnizația de handicap a decedat, iar patrimoniul defunctului se transmite prin moștenire legală. Astfel, conform art. 935 din Codul Civil, «moștenirea este transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane în ființă». Potrivit art. 107 alin. (1) din Legea nr. 36/1995 republicată, «în cadrul procedurii succesorale, notarul public stabilește calitatea de moștenitor și legăturile, întinderea acestora, precum și compunerea masei succesorale». Având în vedere cele precizate, vă comunicăm faptul că persoana care vi s-a adresat nu a făcut dovada calității de moștenitor, astfel cum prevede legea, motiv pentru care indemnizația de handicap a defunctului nu poate fi eliberată către aceasta. Cu privire la eliberarea certificatului de atestare a calității de moștenitor, acesta poate fi eliberat de către orice notar public de pe raza ultimului domiciliu al defunctului", ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei.

Citit 4335 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 18:56

4 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 28 August 2020 09:06
  5.13.224.***
  @Irina asa este! Eu nici ptr 3000 nu as face-o! nici 5000. doar sa fie ultimul job din lume disponibil! De asta unele meserii nu sunt pentru toata lumea! Cat priveste primul comentator este un idiot! Habar nu are cu ce se mananca!

  Iar statul rumenit este cel mai mare nemernic la capitolul persoane neajutorate social si medical!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Petras vasile
  Sâmbătă, 22 August 2020 19:52
  86.124.250.***
  Sa te ajute cel de sus sa ajungi sa fi ingrijit zi si noapte .Sa pgrimesti cate o pastila si sa te lase in fecale si urina pa cand iti vei cere scuze pentru tampeniile care le afirmi.
  0
  3
  Raportează
 • postat de irina
  Vineri, 21 August 2020 12:14
  86.124.204.***
  Stimte domn, Costel. Un bolnav aflat la pat, care trebuie schimbat de pampersi, curatata urina si fecalele,care trebuie hranit, stat cu el cand e agitat sau il doare ceva, e munca deosebit de grea. Asta e munca non-stop. Adica 24 ore. Pt munca asta nici 3000 euro pe luna nu sunt suficienti .Din nefericire, boala aceasta, ar putea fi facuta si de dvs la batranete. Asa ca, ganditi inainte de a comenta.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Costel
  Miercuri, 19 August 2020 13:35
  84.117.41.***
  Stimata doamna...Dumneata stii cat munceste un om pt 1350 ron pe luna?
  Du-te la munca...
  Statul incurajeaza nemunca si putorile, se va termina odata si cu aceste pomeni
  Te trezesti la zece, dai o pastila unui bolnav, ii pui sa manance si gata
  ai luat 1350 ron!
  14
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.