Cât mai întârzie salariile asistenţilor personali

Cât mai întârzie salariile asistenţilor personali
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

„Topul salariilor în Primăria Galaţi”, articolul publicat săptămâna trecută în care arătam că peste 9.400 de lei net reprezintă cuantumul veniturilor calculate şi plătite, în luna iunie 2020, celor mai importanţi directori a stârnit numeroase comentarii. Printre acestea, şi o reclamaţie gravă: „Salariile asistenților personali, angajați ai primăriei, întârzie. Sunt oameni care depind de acești bani, s-au împrumutat de la rude şi prieteni, dar trebuie să-i returneze. Este a doua lună pe acest an când întârzie salariile!”.

Primăria Galaţi a confirmat întârzierea şi a încercat să facă precizări privind indemnizațiile pentru persoanele cu handicap și pentru asistenții personali. „Sumele pentru indemnizațiile acestora provin din fonduri cu destinație specială pe care trebuie să le acorde Guvernul, prin Ministerul Finanțelor Publice. Primăria municipiului Galați asigură doar distribuirea acestor sume către beneficiari, însă banii nu au ajuns încă în teritoriu”, susţine municipalitatea.

Conform autorităţilor, Guvernul a emis o ordonanță prin care banii vor ajunge la Direcția Generală a Finanțelor Publice și ulterior către Primărie, iar în această săptămână ar putea fi distribuiţi către beneficiari.

Citit 2257 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.