Accesoriile auto originale au preţuri exorbitante

 Accesoriile auto originale au preţuri exorbitante
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Internetul, o alternativă viabilă *

Cred că toată lumea s-a lovit cel puţin odată de preţurile aberant de mari ale accesoriilor auto, preţuri practicate de reprezentanţele mărcilor renumite de maşini.

Folosesc termenul “aberant” pentru a fi indulgent. Deoarece este mai mult decât aberant să plăteşti 400 de lei pentru un set de covoraşe care are un cost de producţie de maxim 20 de lei.

Sau putem ajunge să plătim 1200 de lei pentru un set de huse originale garantate să se potrivească perfect, nu cum sunt “gunoaiele” comercializate în supermarketuri sub denumirea de huse universale la preţuri mai mici de 100 de lei.

Apropo, cred că li se spune huse universale pentru că nu se potrivesc bine la nicio maşină, adică sunt universal proaste. 

Se pare că singurele opţiuni pe care le avem, ca întotdeauna de altfel, sunt ori să plătim un preţ exorbitant pentru un produs cu o calitate acceptabilă, ori să dăm puţini bani pentru un produs atât de prost încât este practic inutil.

Această situaţie ar fi adevărată dacă nu ar exista internetul, care este de fapt a treia opţiune a unui cumpărător. 

Astfel, dacă vom căuta ”huse” pe google primul rezultat afişat este poate şi cea mai bună soluţie în domeniul huselor auto.

Aici putem găsi preţuri cuprinse între 170 şi 300 de lei în funcţie de modelul maşinii, pentru că, da, această firmă vinde huse dedicate pentru fiecare model de autoturism în parte. Ba mai mult, puteţi alege dumneavoastră tipul de material şi culorile folosite pentru acestea.

Situaţia este asemănătoare şi pentru preşurile auto, doar că, în acest caz, rezultatul care ne interesează este al doilea.

Lista accesoriilor ce nu merită a fi cumpărate de la reprezentanţă poate continua cu exemple cum ar fi cârlige de remorcare, tăvi de portbagaj, senzori de parcare etc.

Internetul oferă chiar şi unui oraş de provincie cu o ofertă sărăcăcioasă în acest domeniu acces la alternative accesibile şi de calitate, singurul lucru peste care trebuie să trecem este incertitudinea specifică online-shoppingului.

Şi, dacă ni se întâmplă să nu primim exact ce am comandat, să facem apel la dreptul de a returna produsul.

Citit 728 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.