Liberalii le dau dreptate protestatarilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Susţinător al revendicărilor pensionarilor gălăţeni (şi nu numai), deputatul gălăţean PNL Victor Paul Dobre a spus, vineri, că „acest guvern a făcut numai rău, din ianuarie 2009 şi până acum: a îngheţat pensiile, a redus salariile, a îngheţat alocaţiile, a scăzut punctul de pensie”.

„Pe scurt, un haos mai mare ca acum nu a fost niciodată în România, iar acum, când guvernanţii spun că ar vrea să îndrepte totul cu o ordonanţă, nici ei nu ştiu cum. Este un haos ce nu mai poate fi gestionat nici măcar de cei care l-au generat”.         

„Guvernul a spus o mare minciună, este drept, foarte inteligentă: nu scădem salariile, ci veniturile! Eu cred că ne îndreptăm către greva generală în învăţământ, având în vedere vehemenţa profesorilor, dar şi lipsa de reacţie a Guvernului”, a declarat deputatul PNL de Galaţi.

Victor Paul Dobre a relatat cum, la congresul PNL de luna trecută, când la tribună, în calitate de invitat, a venit şi Andrei Cornea, un lider sindical din învăţământ, „am auzit ceea ce nu s-a spus vreodată la tribuna PNL: că îi pare rău că nu am câştigat alegerile, că speră să revenim la guvernare, pentru că sub guvernarea PNL veniturile profesorilor au crescut cu aproximativ 80 la sută…”.

Deputatul liberal a atras atenţia că, potrivit noului proiect de lege a învăţământului, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi ar putea fi desfiinţată.

„Unele facultăţi din Galaţi au o vechime de 60 de ani, precum Chimia Alimentară, Construcţiile Navale, Frigotehnia sau Îmbunătăţirile Funciare”, a atenţionat Dobre, cerându-i „imperativ domnului Mircea Toader să vorbească cu ministrul Educaţiei şi să îl convingă să îşi ia angajamentul clar că nu se pune problema desfiinţării universităţii de la Galaţi”.

Citit 668 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.