Caravana Evidenţei Populaţiei pleacă în judeţ

Caravana Evidenţei Populaţiei pleacă în judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Actele expirate ale gălăţenilor care locuiesc în judeţ vor fi preschimbate fără drumuri obositoare la Galaţi *

Toate comunele gălăţene au fost şi continuă să fie vizitate de Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPLCEP), iar motivul este simplu:

„Vrem să venim în ajutorul celor care trăiesc la ţară – lor venindu-le foarte greu să vină la Galaţi, să depună actele pentru preschimbarea cărţii de identitate, şi să mai facă apoi un drum, pentru ridicarea actelor”, explică Mariana Palade (FOTO), şefa Evidenţei Populaţiei Galaţi.

Pentru gălăţeni

Conform planului, caravana Evidenţei Populaţiei s-a pus în mişcare, serviciul mobil al SPLCEP ajungând deja luna aceasta în mai multe comune gălăţene. Totul pentru ca gălăţeanul de la ţară să nu fie chinuit de naveta la Galaţi.

„De ce să nu o recunoaştem – lumea o duce greu la ţară, aşa că, dacă putem, vrem să îi ajutăm”.

„Sperăm ca oamenii să citească şi să ştie că urmează să venim la ei în comună. În acest fel îşi pot pregăti documentele necesare pentru schimbarea vechiului act de identitate”.

Nu numai actele expirate pot fi schimbate

Evidenţa Populaţiei va schimba actele vechi, expirate, dar nu numai. Mariana Palade explică:

„Sunt persoane care au buletine vechi şi vor cărţi noi, sau care şi-au schimbat numele, sau care s-au căsătorit sau au divorţat, sau care şi-au pierdut actul de identitate, sau şi-au schimbat domiciliul, sau care abia acum au împlinit 14 ani. Dintr-un motiv sau altul, vor carte de identitate”.

„Noi venim, luăm toate actele necesare – la ţară trebuie prezentat certificatul de rol, eliberat de către Primărie, pentru ca oamenii să poată dovedi că sunt proprietari, dar şi celelalte acte”:

·    certificatul de naştere copie şi original;

·    certificatul de stare civilă copie şi original sau sentinţa de divorţ rămasă definitivă.

„Se fac pozele, iar când sunt gata cărţile de identitate, ele sunt trimise în comună de un agent al serviciului nostru. Ele ajung apoi la Postul de Poliţie din localitate, fiind distribuite oamenilor”.

Programul vizitelor

Iată, aşadar, programul deplasărilor următoare ale caravanei SPLCEP, ca şi numărul actelor expirate pe care serviciul le are în evidenţa sa (acestea din urmă nefiind însă singurele care vor putea fi schimbate):

·    Tuluceşti: 2 aprilie (217 acte expirate);

·    Independenţa: 9 aprilie (115 acte expirate);

·    Slobozia-Conachi: 16 aprilie (119 acte expirate);

·    Fundeni: 23 aprilie (152 de acte expirate);

·    Scânteieşti: 30 aprilie (109 acte expirate);

·    Tudor Vladimirescu: 7 mai (130 de acte expirate);

·    Vânători: 14 mai (93 de acte expirate);

·    Schela: 21 mai (88 de acte expirate);

·    Frumuşiţa: 28 mai (208 acte expirate);

·    Şendreni: 4 iunie (88 de acte expirate);

·    Folteşti: 11 iunie (127 de acte expirate);

·    Cuca: 18 iunie (54 de acte expirate).

Vinerea – dedicată netransportabililor

Mariana Palade detaliază: „Au fost alese cu predilecţie zilele de vineri, pentru că în aceste zile nu se fac nici primiri, nici eliberări la sediul nostru”.

„Şi asta tocmai pentru a putea să ne continuăm programul de deplasări la persoanele netransportabile: bolnavi, deţinuţii din penitenciar etc”.

Cuza Vodă şi Suhurlui: avantaje de comună nouă

Nu au fost încă stabilite datele în care SPLCEP urmează să ajungă în comunele: Pechea (375), Braniştea (125), Smârdan (122), Rediu (75), Cuza Vodă (54) şi Suhurlui (23 de acte expirate).

„În ceea ce priveşte comunele Cuza Vodă şi Suhurlui, acestea încă mai beneficiază de pe urma faptului că sunt nou-înfiinţate, locuitorii lor având actele complet schimbate: în cazul Cuza Vodă – acum patru ani, iar pentru Suhurlui – anul trecut”.

„De aceea se şi poate observa numărul mic al actelor care au expirat în aceste comune”, încheie Mariana Palade.

Gălăţeni, depinde de dumneavoastră să vă luaţi o grijă în plus de pe umeri. Pentru că şi la bancă, şi pe stradă ţi se poate cere cartea de identitate – mai bine nu staţi de gânduri şi faceţi recensământul actelor necesare.

Citit 1194 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.