* „Hrană pentru toţi” şi „Gastronomia în lume” sunt titlurile activităţilor desfăşurate de Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” în parteneriat cu Liceul Teoretic „Dunărea”, Colegiul Tehnic „Paul Dimo”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Şcoala Nr. 43 „Dan Barbilian” şi Grupul Şcolar „Eremia Grigorescu” din Tg. Bujor *
Activitatea a debutat cu un atelier de lucru în care s-a desfăşurat concurs tematic „Să gătim sănătos”.
Au participat echipe mixte de elevi de la „Moţoc” şi Şcoala Nr. 43, după care secţiunea s-a finalizat cu o expoziţie în care au fost prezentate produsele realizate.
Apoi, elevii şi cadrele didactice au făcut turul galeriei expoziţiei de postere, desene, colaje, fotografie, afişe realizate de elevi, pe aceeaşi temă.
Secţiunea „Gastronomia în lume” a prilejuit o expoziţie culinară, un periplu gastronomic internaţional, din care s-a degustat pe îndelete, după ce s-au acordat premii şi diplome de participare pentru fiecare secţiune.
„Obiectivul principal a fost să-i facem pe elevi să înţeleagă că organismul şi sănătatea sunt valorile cele mai preţioase pe care le au”.
„Hrana nu înseamnă numai aport de energie, ci ne poate influenţa la modul cel mai serios sănătatea”.
„Încercăm să-i învăţăm să le fie dragă hrana ca dar al pământului şi să se gândească la ea cu respectul cu care unicii noştri cinsteau pâinea”.
„Vrem să-i determinăm să folosească alimente curate şi preparate în mod tradiţional”, ne-a declarat unul dintre profesorii implicaţi în această activitate, Lidia Iliea.