Săptămâna „hranei pentru toţi”

Săptămâna „hranei pentru toţi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Hrană pentru toţi” şi „Gastronomia în lume” sunt titlurile activităţilor desfăşurate de Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” în parteneriat cu  Liceul Teoretic „Dunărea”, Colegiul Tehnic „Paul Dimo”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Grupul Şcolar „Anghel Saligny”,  Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Şcoala  Nr. 43 „Dan Barbilian” şi  Grupul Şcolar „Eremia Grigorescu” din  Tg. Bujor *

Activitatea a debutat cu un atelier de lucru în care s-a desfăşurat concurs tematic „Să gătim sănătos”.

Au participat  echipe mixte de elevi de la „Moţoc” şi Şcoala Nr. 43, după care secţiunea s-a finalizat cu o expoziţie în care au fost prezentate produsele realizate.

Apoi, elevii şi cadrele didactice au făcut turul galeriei expoziţiei de postere, desene, colaje, fotografie, afişe realizate de elevi, pe aceeaşi temă. 

Secţiunea „Gastronomia în lume”  a prilejuit o expoziţie culinară, un periplu gastronomic internaţional, din care s-a degustat pe îndelete,  după ce s-au acordat premii şi diplome de participare  pentru fiecare secţiune.

„Obiectivul principal a fost să-i facem pe elevi să înţeleagă că organismul şi sănătatea sunt valorile cele mai preţioase pe care le au”.

„Hrana nu înseamnă numai aport de energie, ci ne poate influenţa la modul cel mai serios sănătatea”.

„Încercăm să-i învăţăm să le fie dragă hrana ca dar al pământului şi să se gândească la ea cu respectul  cu care unicii noştri cinsteau pâinea”.

„Vrem să-i determinăm  să folosească alimente  curate şi preparate în mod tradiţional”, ne-a declarat unul dintre profesorii implicaţi în această activitate, Lidia Iliea.

Citit 1203 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.