Două surori pensionare au răpit un căţel

Două surori pensionare au răpit un căţel
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Două surori din localitatea Costi sunt cercetate de poliţie după ce au recurs la un gest, spun ele, disperat. Au furat căţelul unei vecine, susţinând că animalul le deranja cu lătrăturile şi din această cauză nu se puteau odihni. Patrupedul este acum de negăsit, iar pensionarele trebui să dea explicaţii la poliţie pentru nişte fapte pe care legea le pedepseşte cu închisoarea.

Pensionarele care au dat de bucluc în încercarea de a-şi găsi liniştea au 62 şi, respectiv, 75 de ani. Sunt, sau mai bine zis, erau, până zilele trecute, vecine cu un căţel despre care au susţinut că nu prea le lăsa să doarmă. Stăpâna lui ar fi plecată în străinătate, iar pe la câine mai trecea, din când în când, fiul femeii, care îi aducea de mâncare. În aceste condiţii, patrupedul, legat în lanţ şi mai mult singur acasă, ar fi lătrat destul de mult cât să le determine pe pensionare să îi vină de hac. Într-o zi când animăluţul era singur în gospodărie, una dintre vecine a sărit gardul, l-a dezlegat şi i l-a dat surorii peste gard. Aceasta din urmă l-a băgat înr-un sac. Operaţiunea s-ar fi finalizat, aveau să susţină ulterior surorile, "într-o parcare de TIR-uri de pe Calea Prutului, loc unde ar fi eliberat căţelul. Stăpânii animalului se tem însă că acesta a fost aruncat în altă parte sau chiar ucis, iar în momentul în care au avut dovada răpirii, surprinsă pe camerele de supraveghere montate în gospodărie, au mers glonţ la poliţie.

"În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt calificat, cercetările putând fi extinse şi pentru comiterea infracțiunii de lovire sau schingiuire a animalelor", a explicat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Cele două surori au regretat ulterior că au răpit căţelul, care acum este de negăsit. Ele riscă însă ani de închisoare, care, la vârsta lor, sunt destul de mulţi: cel puţin trei ani pentru furt şi cel puţin trei luni pentru relele tratamente aplicate animăluţului.

Citit 2606 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.