Astăzi începe şcoala

Astăzi începe şcoala
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşcolarii şi elevii se vor întoarce astăzi la cursuri, după vacanţa de Paşti. Peste numai o săptămână, în perioada 19-29 aprilie, liceenii claselor a XII-a vor susţine proba pentru evaluarea competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat.

Apoi, între 31 mai - 4 iunie,  vor trece prin evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă.

Elevii claselor a XII-a încheie cursurile în 11 iunie, după care examenul de bacalaureat continuă cu probele scrise: în 28 iunie are loc proba la limba şi literatura română, în 30 iunie va fi proba obligatorie a profilului, în 2 iulie proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 4 iulie, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, putând fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi rezolvate în perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

Elevii de clasa a VIII-a vor participa la evaluarea la limba şi literatura română pe  4 mai  şi la matematică pe 12 mai. În această lună, există şi o perioadă specială de evaluare pentru elevii care nu au putut participa din motive întemeiate la prima sesiune.

Pe 25 mai vor putea da  proba la limba şi literatura română, iar pe 2 iunie la matematică. Cursurile semestrului al II-lea  se vor încheia în 11 iunie, iar vacanţa de vară durează între 12 iunie şi 12 septembrie.

Citit 636 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.