Castraveţi, ceapă verde şi… narcise parfumate

Castraveţi, ceapă verde şi… narcise parfumate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Revenim la preţuri mai bune *

Primăvara şi sfârşitul postului au mai tăiat din îngâmfarea preţurilor care ne uimeau până nu demult, atunci când aruncam o privire pe tarabele din hala de zarzavaturi a Pieţiei Centrale.

Spre exemplu, dovleceii aduşi de prin Orient nu mai costă 8,5 lei, ci doar 5,5 lei pe kilogram.  Ardeii graşi fac 14-15 lei.

Spaniolii ne-au trimis şi ei nişte portocale de 4 lei. Nu sunt chiar cele mai ieftine pe care le-am văzut în ultima vreme, dar sunt frumoase şi au suficiente  şanse să ajungă în fructierele dumneavoastră.

Din Italia, am importat pere de 3,99 lei kilogramul. Grăbiţi fiind, nu le-am mai văzut ieri şi pe cele din China, cărora nu le cunoaştem gustul, deşi le-am apreciat înfăţişarea palidă şi curată, zilele trecute.

Când am văzut pepenii înfăşaţi atent în folii de plastic, ne-am amintit că, în vremuri mai vechi, unii se temeau de greci şi când aceştia făceau daruri.

Nouă însă nu ne e frică de nimic, pentru că pepenii nu sunt daruri: costă 4,5 lei kilogramul.

Şi ca să încheiem relatarea despre legumele şi fructele care au crescut pe curpeni şi ramuri din alte zări, vă spunem că un kilogram de kiwi costă în jur de 5,5 lei, la fel ca unul de banane.

S-a ieftinit, în ultimele zile, şi kilogramul de ridichi, pe care nu trebuie să mai daţi 10, ci doar 6 lei. Găsiţi în continuare şi ridichi la legătură, cu preţuri cuprinse între 80 de bani şi 2 lei.

Salata – în funcţie de prospeţime şi de mărimea căpăţânii, poate fi cumpărată, de pe cele mai multe tarabe, cu un leu, cu 1,5 (cea de Vânători) şi 2 lei.

Legătura de ceapă verde se dă şi cu 50 de bani, dar şi cu 1 leu. E bine să ştiţi, de asemenea, că ceapa verde se vinde şi la kilogram, la un preţ pe care noi l-am considerat convenabil: 5 lei.

Pentru un kilogram de morcovi trebuie să plătiţi 2 sau 2,5 lei pe kilogram, iar pentru unul de varză tot 2,5 lei.

Usturoiul rămâne egal cu el însuşi: 12 lei. S-au ieftinit şi castraveţii de Matca, până la pragul de 8 lei kilogramul (faţă de 12 lei, cât era în urmă cu o săptămână).

Mere ionatan mai mici, dar suficient de bine crescute cât pentru un compot delicios, pentru o plăcintă sau pentru copt (dacă nu v-aţi scuturat încă de tot de farmecul iernii pe care am lăsat-o în urmă) puteţi lua şi la 1,2 lei kilogramul.

În schimb merele tari, cu coajă frumoasă  -  verzi sau roşii -  costă 2,5 sau 3 lei kilogramul.

Nu ne rămâne decât să vă urăm spor la ales, la cumpărat şi la cărat sacoşele pline cu vârf, măcar până la portbagaj!

Citit 994 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.