A fugit la o prietenă şi s-a dat răpită

A fugit la o prietenă şi s-a dat răpită
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Părinţii unei adolescente de 16 ani din Galaţi şi zeci de poliţişti din Galaţi şi Bucureşti au fost puşi pe jar de fata care a dispărut timp de câteva zile şi a dat de înţeles că a fost sechestrată. Totul, ca să se răzbune pe părinţii cu care avea frecvent neînţelegeri.

Dispariţia minorei a fost semnalată chiar de mama acesteia, pe 23 noiembrie, femeia sesizând Secţia 4 Poliţie despre faptul că fiica sa nu mai venise acasă din seara zilei de 20 noiembrie. Ceea ce o determinase să ceară ajutorul oamenilor legii au fost nişte mesaje pe care le primise de la adolescentă în acea dimineaţă, prin care aceasta îi dădea de înţeles că lipsea împotriva voinţei ei. 

"Femeia a mai precizat că fiica sa i-a trimis, în dimineața în care a făcut sesizarea, două mesaje de localizare tip S.O.S., prin intermediul unei aplicații de pe internet, după care și-a închis telefonul și nu a mai putut fi contactată. Având în vedere modalitatea de sesizare precum și situația de fapt descrisă de mama minorei, existând suspiciunea că minora ar putea fi victima vreunei infracțiuni, aceasta a fost dată în urmărire națională, polițiștii întocmind un dosar penal pentru infracțiunea de lipsire de libertate, efectuând toate activitățile necesare pentru depistarea ei", a explicat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Timp de două zile, poliţiştii din cadrul a cinci structuri specailizate în Investigaţii Criminale, Urmăriri şi Informaţii din Galaţi şi Bucureşti au muncit ca să dea de urma tinerei, pe care au localizat-o pe 25 noiembrie, în casa unei prietene în vârstă de 20 de ani, din Galaţi. Cu această ocazie, oamenii legii au stabilit că fata plecase de bunăvoie de la domiciliu, aşa cum mai făcuse şi în alte rânduri, pentru că nu se înţelegea cu părinţii. Ea a fost totuşi încredinţată familiei şi a fost sesizată şi Protecţia Copilului pentru ca asistenţii sociali să facă verificări şi să medieze cumva problema între copilă şi părinţii ei. 

Citit 3665 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2020 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.