Stop risipei alimentare!

Stop risipei alimentare!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ședința Guvernului din 27 noiembrie a fost aprobată o hotărâre care modifică normele metodologice de aplicare a Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

În practică, în primul an de implementare, respectiv 2019, s-a constatat că efectele aplicării legii au fost scăzute, din cauza unor disfuncționalități. Din punct de vedere statistic, îngrijorător este faptul că România se situează pe locul 9 în Uniunea Europeană din punct de vedere al alimentelor aruncate la gunoi. Prin actul normativ nou aprobat se extinde sfera operatorilor economici receptori, prin includerea băncilor de alimente - organizații specializate în transferul de alimente. Astfel, se are în vedere eficientizarea măsurilor de aplicare a prevederilor legii privind diminuarea risipei alimentare, prin eliminarea limitării donării de alimente doar către consumatorul final.

Modificarea aprobată vizează creșterea volumului de alimente donate, în special către persoanele asistate social, acestea devenind, astfel, beneficiare ale produselor alimentare.

Citit 2006 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2020 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.