Cât suntem de proşti?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A venit la redacţie domnul Lucian Petrican, gălăţean îndrăgostit de Faleză şi sufocat de indignare datorită faptului că vede zilnic felul în care aceasta este distrusă.

Omul vroia să dea un anunţ la mica publicitate, în speranţa că cineva va citi şi va lua măsuri împotriva celor care distrug cel mai frumos loc din oraş.

Şi nu numai. Din respect pentru atitudinea domnului Petrican, căruia îi pasă, vom cita în întregime textul pe care ni l-a pus la dispoziţie.

„Noi, tinerii, mai ales cei care avem părinţi cu bani mulţi şi ne permitem să cumpărăm sprayuri de diferite culori, ştim doar să mâzgălim cu ele pereţii blocurilor din oraş, băncile, scările de piatră de pe Faleză inferioară şi superioară, lucrările care înfrumuseţează Faleza oraşului fără să avem nici un pic de talent la desen”.

„Noi mai ştim să mâzgălim şi autobuzele Transurb cumpărate din import, confortabile pentru transportul în comun”.

Cât suntem de proşti? În ziua în care un astfel de ˝pictor˝ va fi prins în flagrant sau va avea spray în buzunar va plăti pentru toţi!”.

Modalitatea aleasă pentru protest nu e, poate, cea mai potrivită. Cititorul nostru este însă un pensionar care vede, ia atitudine şi încearcă să găsească soluţii, acolo unde posibilitatea de a rezolva lucrurile e în mâna altcuiva.

Tinerii la care se referă au părinţi, care ar trebui să plătească din greu pentru daunele aduse oraşului. Oraşul, la rândul său are reprezentanţi ai legii, ordinii publice etc, care ar trebui să găsească mijloacele prin care să pedepsească astfel de acţiuni.

Mai mult, ar trebui să le ofere acestor tineri care simt nevoia să-şi probeze „calităţile” de pictori pe scări, lucrări de artă, clădiri şi garduri, un loc unde să-şi poată folosi sprayurile.

Nimic din toate astea nu se întâmplă. Doar domnul Petrican se îmbolnăveşte de nervi privind dezastrul din jurul său.

Citit 1519 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.