Un gărduţ pentru protecţia copiilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe  mămici care îşi duc copiii să se joace, zilnic, în apropierea fântânii „cu valuri” de la Potcoava de Aur, ne-au trimis o sesizare pe adresa redacţiei.

„Ştim că aici nu este părculeţ de joacă pentru copii, însă sunt foarte mulţi micuţi care sunt aduşi aici, de părinţi, pentru a se juca. Locul este foarte frumos, cu fântâna arteziană, florile plantate…”

„Din păcate există o problemă: din când în când, dacă mingea unui copil sare peste gardul viu care delimitează trotuarul de strada Brăilei, atunci, totul se poate transforma în câteva clipe într-o tragedie”.

„Noi, părinţii, suntem foarte atenţi la copii, însă micuţii nu ştiu multe; dacă l-ai scăpat puţin din ochi se poate repezi până în stradă, pentru a lua mingea… Tocmai s-a întâmplat o astfel de situaţie şi numai atenţia unui şofer înţelegător a făcut ca totul să nu se transforme într-o tragedie”.

„Nu ar putea Primăria să monteze un gărduţ care să nu le mai permită copiilor sau mingiilor să sară în stradă?”

„În plus, montarea unui astfel de gărduţ ar conduce, probabil, şi la reducerea accidentelor, ştiut fiind că mulţi pietoni preferă să traverseze, neregulamentar, prin capătul scuarului de pe Brăilei, de la Potcoava, decât să mai facă câţiva paşi, pentru a traversa pe trecerea de pietoni din apropierea Stirex?”, ne-au scris mămicile.

Cererea lor am transmis-o mai departe viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, acesta promiţând că va analiza acest aspect.

Citit 953 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.