Povestea pâinii

Povestea pâinii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum se transformă bobul de grâu într-o pâine pufoasă? Şi de ce e aşa de bună pâinea proaspătă, rumenită, abia scoasă din cuptor?

Secretele transformării unui pumn de făină albă într-o pâine cu coaja crocantă şi miezul fraged le-au fost dezvăluite,în cadrul unei lecţii de educaţie pentru viaţă, copiilor de la Centrul de zi pentru copii aflaţi în dificultate din cadrul Fundaţiei „Familia” Galaţi.

Centrul funcţionează cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi conform Legii 34/1998 şi urmăreşte dezvoltarea şi exersarea abilităţilor de viaţă, formarea educaţională şi social-comportamentală a beneficiarilor, astfel încât ei să ducă o viaţă de calitate şi pentru a deveni persoane educate, independente.

După cum am aflat de la Mariana Robea, directorul executiv al Fundaţiei, centrul oferă servicii şi creează oportunităţi pentru copiii din familii social vulnerabile pentru ca aceştia să înţeleagă corect şi bine obligaţiile şi drepturile lor, să opereze eficient şi responsabil cu timpul lor liber şi să cunoască ceea ce este Bine şi ceea ce este Rău.

În cadrul acestui centru activează o echipă interdisciplinară formată din specialişti care acordă servicii de consiliere psiho-socială, juridică, educare şi îngrijire, sprijin material ocazional, masă caldă prin intermediul Cantinei de Ajutor Social Galaţi şi activităţi instructiv–educative şi de educare non-formală.

Miercuri, beneficiarii Centrului însoţiţi de o parte din membrii echipei, au vizitat Fabrica de pâine a SC Arcada Company SA Galaţi.

„Cu o amabilitate şi o disponibilitate sufletească deosebită li s-a explicat beneficiarilor întreg procesul de procesare a pâinii, de la făină până la produsul finit, li s-a permis accesul la linia de fabricaţie şi au degustat produsul final”.

„Beneficiarii au fost extrem de încântaţi de cele văzute, fiind pentru prima dată în viaţa lor când vizitează un astfel de obiectiv”.

„Această vizită la un obiectiv economic gălăţean contribuie la consolidarea cunoştinţelor tehnice, la orientarea beneficiarilor în alegerea unei meserii”, ne-a declarat Mariana Robea.

Citit 1122 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.