„Economicul”, marele câştigător al Târgului „Cariera”

„Economicul”, marele câştigător al Târgului „Cariera”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A 10-a ediţie a Târgului de Oferte Educaţionale „Cariera” s-a încheiat, ieri, cu o impresionantă defilare a liceenilor, pe scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Câteva sute de gimnazişti de clasa a VIII-a au rămas cu gura căscată asistând la paradele viitorilor lor colegi.

Inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă şi directoarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Diana Bulai, le-au urat mai întâi succes la admitere, după care i-au invitat să-şi aleagă liceul care le place. 

Liceenii şi-au scos toţi aşii din mânecă – au improvizat scene îmbrăcaţi în costume de epocă, au cântat, au dansat, şi-au etalat cupele obţinute la întreceri sportive şi câte şi mai câte. Totul, ca să iasă în evidenţă la ediţia aniversară a târgului.

Premiul cel mare a ajuns la Colegiul Economic „V. Madgearu”, care s-a remarcat nu doar prin prăjiturile preparate de elevi, dar şi prin care a sceneta cu Virgil Madgearu şi prin câteva regine, nu ale frumuseţii, ci ale Economiei sau ale Contabilităţii.

O distincţie pentru cea mai bună demonstraţie practică au câştigat elevii de la Liceul de Artă „D. Cuclin”.

Grupul Şcolar „A. Saligny” a obţinut premiul I pentru cel mai frumos stand şi pentru prezentarea cu cel mai mare impact.

La aceleaşi două categorii, premiul al doilea a fost împărţit frăţeşte între Colegiul Tehnic „P.Dimo” (Energetic) şi Grupul Şcolar „Gh. Asachi”. Grupurile şcolare „Sf. Maria” şi „Simion Mehedinţi” au ocupat locul al treilea pe podium, la aceleaşi categorii.

De asemenea, mai multe unităţi liceale au fost remarcate pentru fidelitatea şi creativitatea de care au dat dovadă în cele 10 ediţii ale manifestării: Grupul Şcolar Metalurgic, Liceul „E. Racoviţă”, colegiile „Elena Doamna” şi „Dumitru Moţoc”.

Marele câştigător al târgului de la Tecuci este Grupul Şcolar Industrial.

Cu excepţia Marelui Premiu acordat Colegiului „V. Madgearu”, în valoare de 500 de lei, celelalte distincţii acordate liceelor au valoare simbolică.

Citit 1363 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.