Profesorii de la Colegiul „Calistrat Hogaş” Tecuci boicotează bacalaureatul

Profesorii de la Colegiul „Calistrat Hogaş” Tecuci boicotează bacalaureatul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 30 de cadre didactice din această instituţie au semnat că nu se vor prezenta, chiar începând de luni, la probele de competenţe digitale*  ISJ va aduce profesori din afară * Sindicaliştii susţin că astfel se încalcă metodologia examenului *

Deşi greva generală de o zi este anunţată pentru joi, săptămâna viitoare, 30 de cadre didactice de la Colegiul „Calistrat Hogaş” din Tecuci vor boicota bacalaureatul încă de luni, refuzând să se prezinte la proba de competenţe digitale.

Cadrele didactice respective sunt hotărâte să boicoteze şi proba de competenţe la o limbă străină ce se va desfăşura între 31 mai - 4 iunie. Profesorii de la această unitate s-au aflat în grevă japoneză la începutul acestei săptămâni.

„Pe asta s-au bazat: că vom ceda, ca de fiecare dată”

Lidera de sindicat a profesorilor de la SIP, Adriana Ciocănel, susţine că le-a ajuns cuţitul la os: „De fiecare dată când am spus că boicotăm examenele, nu s-a luat nicio măsură. Cei de la minister şi guvernanţii ştiu că ne-a fost întotdeauna milă de elevii noştri şi am renunţat la proteste”.

„Pe asta s-au bazat şi acum: că vom ceda,  ca de fiecare dată. Dar nu mai merge! S-au strâns prea multe!”

„Efectiv îşi bat joc de noi. Se trece peste noi cu tancul! Nu ne mai sunt respectate drepturile, ce să mai vorbim de demnitate!”, ne spune nemulţumită Adriana Ciocănel.

„Avem o lege a Educaţiei în care profesorii nu mai contează”

Adriana Ciocănel susţine că sunt două motive principale pentru care profesorii au recurs la această formă de protest:

„Suntem primii care am primit hotărâre definitivă şi irevocabilă pe Legea 221. Ni s-au eliberat şi decizii de încadrare. Cu ce drept ni se iau cele 33 de procente înapoi? Trăim într-o ţară în care nu se mai respectă nimic”.

„Uitaţi-vă cum a fost şi cu dezbaterile pe Legea Educaţiei. Noi am spus că suntem nemulţumiţi. Profesorii din toată ţara s-au plâns de aceleaşi lucruri”.

„Nu s-a ţinut cont de nimic. Legea au votat-o tot cum au vrut ei.  Avem o lege a Educaţiei în care profesorii nu mai contează”.

„Se încalcă metodologia de examen!”

Preşedinta comisiei judeţene de bacalaureat, inspectoarea general-adjunctă, Laura Marin, ne-a declarat că elevii vor susţine totuşi luni examenul.

„Am discutat la minister şi ni s-a permis să aducem profesori de la alte unităţi de învăţământ. Pentru supraveghere, am găsit patru cadre didactice din aceeaşi şcoală”.

Adriana Ciocănel susţine însă că măsura celor de la minister şi a celor de la ISJ este ilegală: „În metodologie scrie clar că profesorul de la clasă nu poate lipsi de la această probă a competenţelor digitale. Poate fi înlocuit cel de-al doilea profesor din comisia de evaluare, dar nu şi cel de la  clasă”.

„Se încalcă metodologia. Dar ce să ne mai mire? Se încalcă legile, se încalcă hotărârile judecătoreşti irevocabile, într-un stat de drept. Ce mai e aceea o metodologie pentru cei de la minister?”, mai spune lidera SIP de la „Hogaş” Tecuci.

Acelaşi lucru ni l-a declarat şi preşedintele executiv al SIP, Valeriu Diculescu: „Dacă aduc profesori din afara şcolii, vor încălca metodologia bacalaureatului”.  

Reprezentanţii ISJ şi ai sindicatului susţin că nu mai au cunoştinţă să  existe şi alte situaţii similare în judeţ, cu excepţia a două cadre didactice de la Liceul din Tudor Vladimirescu, membre ale comisiei de bacalaureat, care au anunţat că  nu se vor prezenta la examen.

Şi aici au fost înlocuiţi fără probleme, mai ales că nu erau profesori examinatori.

Citit 2761 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.