Alertă de gradul zero. Un saivan a fost făcut scrum de o mână criminală
Foto: ISU Galați

Alertă de gradul zero. Un saivan a fost făcut scrum de o mână criminală
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un incendiu de proporţii, cu riscuri mari de extindere şi care a distrus un saivan în care se aflau animale şi zeci de mii de baloţi de nutreţ a avut loc pe raza localităţii Fârţăneşti. Focul a fost semnalat marţi seară, alarma fiund dată la 112 în jurul orelor 20,00. Până la sosirea pompierilor, care s-au deplasat cu trei autospeciale, focul s-a extins, militarii fiind nevoiţi să lupte cu flăcările timp de aproape 18 de ore din cauza numeroaselor focare care riscau să se reaprindă. După ore de intervenţii, salvatorii au putut face şi primele evaluări ale pagubelor, precum şi să stabilească o prezumtivă cauză a incendiului.

"Din primele evaluări, au ars 20.000 baloţi de paie, saivanul de 500 de metri pătraţi, un utilaj tip moară şi un tractor. Cauza probabila este acțiunea intenționată a unei persoane necunoscute", a precizat Dan Ionaşcu, din partea ISU Galaţi.

Ancheta în acest caz va fi preluată, cel mai probabil, de poliţie, oamenii legii urmând să stabilească cine se face vinovat de incendierea saivanului.

Citit 3708 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.