Un hoţ a distrus o grădină din Micro 20

Un hoţ a distrus o grădină din Micro 20
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În noaptea de 2 spre 3 februarie, cineva a vandalizat grădina blocului I1, nr. 9 de pe bulevardul Dunărea. Această persoană a sustras 20 de brazi tuia, provocându-i un prejudiciu de 700 lei doamnei Gabriela Budescu, locatarul care a amenajat această grădină prin mijloace proprii.

,,Cineva mi-a furat toți brăduții din grădina blocului. Era o oază de verdeață între blocurile gri... Aş vrea să nu mă mai necăjesc aşa, dar nu pot, mă bucuram de ei, îi îngrijeam cu drag. (…)Toți vecinii mei s-au bucurat de oaza de verdeață, inclusiv administratorul asociației m-a felicitat. ” a declarat Gabriela Budescu.

Din cauză că această grădină de aproximativ 30 m2 a trecut prin stadiul de grădină de legume şi ulterior a devenit un loc de depozitare a lemnelor şi a altor obiecte din fier, doamna Budescu a luat decizia de a curăța locul şi de a pune gazon şi diferite alte plante, pentru a înfrumuseța vizual priveliștea locatarilor şi trecătorilor.

Gabriela Budescu a mai adăugat: ,,Grădina este în lateralul blocului, eu nu am vedere la ea decât de la geamul de la baie, adică zero panoramă. A costat destul de mult amenajarea şi a trebuit să iau pământ special pentru brăduți, gazon şi mașină electrică de tuns gazonul. Comandasem o bicicletă să o fac decorațiune de gradină, deși soțul meu mi-a spus că va dispărea la fier vechi în prima noapte. Am cheltuit în total 1.500 de lei să fac un spaţiu frumos. Împreună cu soţul meu, la fiecare trei luni, când ștergeam geamurile la balcon, curățam şi totul în jur, măturam, căram gunoiul (…). Voi reface grădina şi sper într-o lume mai bună.”

Doamna Budescu a înaintat o reclamație telefonică către Secția 3 de Poliţie şi o sesizare către Primăria Municipiului Galaţi.

Toată comunitatea se bucura de această grădină, iar incidente asemănătoare s-au înregistrat şi în zona Regimentul Siret şi Micro 17, posibil şi în alte cartiere, despre care încă nu am aflat.

Citit 3479 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2021 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.