Cinci case din judeţ au ars din cauza sobelor defecte sau neîntreținute corespunzător

Cinci case din judeţ au ars din cauza sobelor defecte sau neîntreținute corespunzător
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Weekend extrem de geros, la propriu, dar fierbinte pentru pompierii din Galați, care au fost solicitați să salveze nu mai puțin de cinci locuințe care au fost incendiate de sistemele de încălzire neîntreținute corespunzător.

Toate intervențiile au avut loc la gospodării din județ, încălzite cu sobe cu lemne, fie lăsate nesupravegheate, fie ale căror coșuri de fum nu erau curățate sau izolate.

O primă intervenție la care pompierii din Berești au lucrat aproape cinci ore a fost la o casă din Rădești, care a luat foc după ce o bucată de jar a căzut din sobă, pe materiale combustibile. Flăcările s-au propagat rapid la acoperiș și s-au răspândit în camerele casei. În ciuda eforturilor pompierilor, serios îngreunate de vânt și de faptul că în pod erau depozitate materiale combustibile, au ars 160 de mp de acoperiș și bunurile din două camere.

La Liești, două familii au rămas fără acoperiș în weekendul trecut. O casă a luat foc din cauza unui calorifer electric amplasat lângă materiale combustibile. Bunurile din patru camere și 80 de metri pătrați de acoperiș s-au făcut scrum în miez de noapte. Câteva ore mai târziu, un coș de fum neizolat a stat la baza unui incendiu care a distrus acoperișul unei case și tot stocul de lemne de foc pentru iarnă, depozitat într-o anexă alăturată.

Nici Tg. Bujor nu a lipsit de pe harta intervențiilor de weekend, un coș de fum fiind responsabil pentru pârjolul care a distrus jumătate din acoperișul unei case, iar un aragaz lăsat nesupravegheat fiind la un pas să provoace o tragedie. Din fericire, proprietarul a reușit să scoată la timp butelia din camera cuprinsă de flăcări, în ciuda faptului că operațiunea de salvare s-a soldat, pentru el, cu câteva arsuri pentru care a primit îngrijiri medicale.

Citit 1937 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.