Misiune dificilă pentru poliţiştii locali. Doar o treime dintre oamenii străzii au mers la adăpost
Foto: Arhiva VL

Misiune dificilă pentru poliţiştii locali. Doar o treime dintre oamenii străzii au mers la adăpost
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Una dintre cele mai dificile misiuni ale poliţiştilor locali din Galaţi pe perioada iernii a fost strângerea de pe străzi a oamenilor fără adăpost.

Cei care îşi fac veacul pe străzi sau în adăposturi improvizate sunt cei mai vulnerabili în sezonul rece şi de aceea identificarea lor şi acordarea de sprijin, inclusiv prin internarea în Centrul de Asistenţă Socială al Primăriei, au fost prioritare.

Numai că, aşa cum se ştie, "lucrul cu omul" nu este deloc uşor mai ales când vine vorba de persoane obişnuite să trăiască în afara regulilor. Astfel, o treime dintre persoanele fără adăpost găsite pe străzi au fost convinse să meargă într-un centru de ocrotire sau într-un spital. 56 de persoane au ales această formă de protecţie, în timp ce alte 109 au refuzat, alegând traiul sub cerul liber în detrimentul celui în adăpost. Acestea au primit totuşi ajutor, sub formă de haine, pături şi hrană, astfel ca viaţa să nu le fie pusă în pericol.

În cadrul planului de măsuri "Hibernal 2020-2021", doar trei gălăţeni au fost amendaţi pentru că nu şi-au îndepărtat zăpada sau gheaţa după oprirea intemperiilor. Mult mai mulţi au fost şoferii care au săvârşit abateri pe drumurile publice. 58 au primit amenzi în cadrul acestui plan încheiat la finele lunii februarie, valoarea amenzilor depăşind suma  de 14.000 de lei.

Citit 2228 ori Ultima modificare Joi, 04 Martie 2021 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.