Spitalele îşi fac analizele obligatorii la curăţenie

Spitalele îşi fac analizele obligatorii la curăţenie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cazul care a readus în centrul atenţiei neregulile din sistemul sanitar românesc a determinat Ministerul Sănătăţii să analizeze în ce condiţii se desfăşoară actul medical în fiecare spital.

Vă amintim că săptămâna trecută două femei din Bucureşti au contractat infecţii grave chiar în spitalul unde au fost operate.

În urma acestui incident, Direcţiile de Sănătate Publică din întreaga ţară au început de ieri să verifice în ce măsură sunt respectate normele de igienă în unităţile spitaliceşti.

„Ministerul a hotărât să efectuăm în următoarea perioadă controale la nivelul tuturor spitalelor pe care le avem în subordine pentru a verifica dacă se respectă curăţenia, în ce mod au fost achiziţionate materiale sanitare şi materiale destinate sterilizării şi cum se efectuează dezinfecţia”.

„Cu această ocazie vom preleva probe pentru a verifica dacă există cumva germeni care pot cauza infecţii intraspitaliceşti”.

„Chiar dacă nu am fi avut acest control, noi oricum monitorizăm toate spitalele şi efectuăm periodic recoltări de probe din toate secţiile spitalelor din judeţ”.

„După controlul care va dura până la sfârşitul săptămânii viitoare vom raporta către minister în ce măsură sunt respectate măsurile de prevenire a infecţiilor nosocomiale din spitale”, a declarat dr. Valentin Boldea (FOTO), directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi. 

După cum a mai precizat şeful DJSP Galaţi, în primul trimestru al acestui an, la nivelul judeţului Galaţi s-au înregistrat 16 cazuri de infecţii intraspitaliceşti dintre care patru digestive şi şase infecţii urinare contractate de pacienţi după internare.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.