Următoarele două săptămâni: ultima şansă a lui Răzvan

Următoarele două săptămâni: ultima şansă a lui Răzvan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  La aproape 5 luni, Răzvan Filip mai are o ultimă şansă de a vedea lumea * Ca să profite de ea, familia trebuie să strângă 30.000 de dolari în doar câteva zile pentru o operaţie în SUA * „Ofer garanţii reale - casa şi maşina. O să le vând la întoarcere şi o să plătesc toată datoria oricui mă ajută. Dar am nevoie de aceşti bani chiar acum”, ne spune tatăl lui Răzvan, cu sufletul la gură * Cel mic e programat la operaţie cel mai târziu pe 7 mai, iar plata trebuie făcută în avans * Sunt deci ultimele zile în care familia Cioc mai trage speranţă că Răzvan va putea vedea lumea * Dumneavoastră, cei care aveţi copii, le înţelegeţi cel mai bine zbuciumul *

Zilele trecute am primit la redacţie o scrisoare impresionantă, venită din partea soţilor Laura şi Mihăiţă Cioc, doi părinţi gălăţeni care încearcă din răsputeri să îşi ajute mezinul.

Filip Răzvan s-a născut prematur, în decembrie, anul trecut. Au urmat două săptămâni dificile, pe care nou-născutul le-a petrecut în incubator. Abia după o lună medicii le-au permis părinţilor să îl ia acasă, deşi cel mic cântărea abia 1.660 de grame.

Bucuria reîntregirii familiei a durat însă mult prea puţin. La un control oftalmologic, părinţii au aflat că băiatul lor el mic suferă de retinopatie de prematuritate (ROP) - afecţiune care l-ar putea lipsi definitiv de bucuria de a vedea. A început, în acel moment, o nouă luptă.

Chiar dacă e mai mic decât alţi copii de vârsta lui şi nu a pornit în viaţă cu dreptul, Filip Răzvan a trecut deja cu succes peste trei intervenţii chirurgicale oftalmologice: două realizate cu laser, plus o vitrectomie  pentru care familia a trebuit să mearga tocmai în Ungaria.

Rezultatele nu au fost însă cele scontate, aşa că mezinul familiei Cioc nu a reuşit încă să le vadă chipurile celor care sunt pregătiţi să meargă până la capătul lumii ca să îl ajute.

„Fratele de 5 ani s-a oferit să-i dea un ochi de-al său”

La doar 5 ani, copilul mai mare al familie Cioc, s-a oferit să-i dea el un ochi lui Răzvan Filip, ca să vadă amândoi măcar câte jumătate din lumea în care cresc, alături de părinţi. Nu putem decât să ne imaginăm ce e în sufletul unui părinte, atunci când aude aşa ceva de la fiul său.

Puterea părinţilor de a lupta, dar şi  puterea  lui Răzvan Filip de a rezista la tratament au născut o nouă rază de speranţă: o intervenţie chirurgicală de înaltă complexitate, realizată de un medic american, evident în Statele Unite.

Din păcate, costurile deplasării şi intervenţiei depăşesc cu mult posibilităţile finaciare ale familiei, care nu poate strânge 30.000 de dolari, oricât ar încerca.

„O să plătesc înapoi, până la ultimul ban !”

Ca să aflăm mai multe despre caz, l-am contact telefonic pe Mihăiţă Cioc, tatăl lui Răzvan Filip. „Am fost la Bucureşti, unde l-am operat cu laser. Apoi în Urngaria, la Debreţin. Abia la Budapesta s-a încercat o nouă operaţie, dar rezultatele nu au fost cele scontate”.

„Am încercat apoi să găsim o soluţie pentru Răzvan într-un spital din Uniunea Europeană, dar n-am reuşit. Am găsit însă această şansă în America, la Detroit, dar ne costă 30.000 de dolari. Problema este că suntem contra cronometru. Dacă aş fi avut timp, aş fi vândut casa, maşina şi tot ce mai avem noi, familia”.

„Problema este că trebuie să ajungem la operaţie pe 7 mai, în timp util pentru ca medicii de acolo să mai poată face ceva. Retina se află în utlima fază de desprindere, iar dacă asta se va întâmpla, e absolut sigur că el nu va mai vedea niciodată”.

„Ofer garanţii serioase, nu sunt dintre acei oameni care păcălesc lumea. Când mă voi întoarce din America, vând tot ce mai am şi plătesc”, ne-a spus Mihăiţă Cioc, tatăl lui Răzvan.

Povara financiară a familiei este accentuată şi de faptul că după intervenţie, Răzvan va trebui să rămână în SUA timp de o lună, deplasarea cu avionul fiind contraindicată în cazul său.

Mai multe despre povestea lui Răzvan puteţi citi pe http://razvanfilip.blogspot.com/ 

Cine doreşte să arate că omenia nu se măsoară în bani şi că viitorul unui copil şi liniştea unei familii sunt cele mai de preţ investiţie, o poate face depunând o sumă da bani în conturile:

-    RO15RNCB0748032381840001 RON  la Banca Comerciala Română

-    RO26RZBR0000060012514380  EUR la Raiffeisen Bank

-    RO58RZBR0000060012514386  USD la Raiffeisen Bank.

Nu uitaţi că fiecare dintre aceste zile trece în defavoarea lui Răzvan Filip şi că fiecare contribuţie bănească a dumneavoastră va fi pentru el ca o rază de soare. Ajutaţi-l!

Citit 1428 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.