Ziua Pământului este în fiecare zi

Ziua Pământului este în fiecare zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi ziua planetei noastre este celebrată în fiecare an pe 22 aprilie, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii a găzduit ieri o manifestare desfăşurate sub sloganul „Ziua Pământului - în fiecare zi!”.

Pe parcursul acţiunii, 150 de şcolari de la cinci grădinţe gălăţene au prezentat scenete tematice despre planeta Pământ.

Costumaţi în insecte, animale, pomi sau flori, micuţii îndemnau într-un glas să ascultăm vocea tânguitoare a naturii.

Poeziile recitate şi desenele realizate de ei ilustrau o planetă copleşită de poluare pe care generaţia lor va trebui să supravieţuiască.

„Chiar dacă acţiunea nu a fost organizată la data oficială a Zilei Pământului, noi vrem să subliniem că în fiecare zi Terra trebuie protejată şi conservată pentru a nu fi distrusă de consumul excesiv de resurse naturale”, a spus în deschidere muzeografa Marcela Roşca, coordonatoarea evenimentului.

„Manifestarea îşi propune să atargă atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă indiferenţa faţă de planeta pe care trăim”.

„În Europa, una din şase specii de mamifere este pe cale de dispariţie, iar atunci când o specie dispare poate crea un efect devastator, ireversibil asupra altora”.

„Pierderea biodiversităţii poate avea un efect catastrofal asupra prosperităţii economice, asupra agriculturii şi a altor aspecte ale vieţii noastre pe care probabil nu le-am luat în considerare niciodată”.

„Cu toate acestea, foarte puţini oameni se angajează să păstreze biodiversitatea”.

„Provocarea este uriaşă, iar soluţia va deveni realitate numai cu sprijinul nostru”, a declarat Camelia Burluc, directorul general al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

22 aprilie a devenit Ziua Pământului în 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson.

De atunci se încearcă o educare a oamenilor pentru conservarea naturii şi pentru reducerea poluării care ne distruge planeta.

Citit 1349 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.