La Lozova se prinde peşte la greu

La Lozova se prinde peşte la greu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prohibiţia nu le lasă pescarilor decât o singură variantă în această perioadă pentru a-şi mai alina dorul de malul gârlei: bălţile private.

Numai cine nu a căutat locul perfect de pescuit nu ştie cât e de greu să găseşti locaţia cea mai bună pentru o partidă cinstită de pescuit.

În jurul Galaţiului sunt nenumărate bălţi, care mai de care mai atractive, însă probabil că cea mai „vânată” de către pescari este Lozova, de la Braniştea.

Vorbim aici în special despre pescarii de crap, Lozova fiind celebră în rândul pescarilor pentru densitatea de peşte, dar şi pentru trofee. Peşte este pentru toată lumea, totul e să ştii cum să îl agăţi în cârlig.

Am prins, nu glumă!

Ne-am încercat şi noi norocul săptămâna trecută la Lozova pentru a verifica ceea ce se spune despre această baltă. Şi nu ne-a dezamăgit deloc.

Vremea frumoasă şi perioada propice pescuitului ne-a oferit o partidă de pescuit pe cinste.

Evident, am încercat la crap, însă nu am prins decât exemplare sub greutatea minimă, puiet pe care l-am eliberat, conform regulamentului bălţii.

Am avut de asemenea o super-trăsătură la porumb, dar se pare că e nevoie şi de experienţă pentru a scoate exemplarele pe mal în vederea realizării unei şedinţe foto competente.

Alături de noi, câţiva pescari cu ani de experienţă în spate aveau deja câte un crap la două-trei kilograme.

În schimb, la Lozova nu ai timp să te plictiseşti în aşteptarea marii capturi. Carasul bate malul de zici că nu-i adevărat.

Nici nu ai timp să te ocupi de mai multe undiţe sau lansete. Cu un singur băţ faci ravagii printre micii argintii.

Vă spunem cinstit: în cinci ore de pescuit, cu două undiţe am reuşit un record personal de 12 kilograme de caras.

Un juvelnic plin pe care cu greu l-am putut trage din apă. Am eliberat totuşi exemplarele mai mici şi am păstrat de o masă cinstită.

Nici nu e nevoie să vă spunem cât e de dulce şi de bun carasul prăjit cu mămăliguţă şi cu mujdei.

Poate doar crapul să îl concureze, dar pentru crap vom face altă expediţie, din care e imposibil să ne întoarcem cu juvelnicul gol.

Pentru că, la Lozova, în schimbul taxei de 100 de lei pe partidă, ai parte de distracţie şi de peşte cum rar se mai găseşte baltă prin apropiere.

Garantat.

Citit 1691 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.