Revista „Confluenţe” a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În numărul 6, din primul trimestru, revista Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Galaţi, „Confluenţe”, consemnează prima distincţie obţinută de tânăra  publicaţie şi de coordonatorul ei, prof. Viorel Dinescu, în întrecerea naţională între revistele şcolare, premiul I obţinut, anul trecut, la Focşani.

Iar conţinutul acestui nou număr, confirmă şi promite. Se începe cu Eminescu (se publică o mărturie a lui Alexandru Vlahuţă despre marele poet)  şi se termină tot cu el, pe coperta a IV-a, prin reproducerea portretului său şi al Veronicăi Micle,  însoţite de un citat din George Călinescu.

Despre Nichita Stănescu scrie, în eseul „Leoaică tânără, iubirea”, eleva Ecaterina Curmei, din clasa a XI-a C.  Alina Mogoş  şi Cosmina Ilie, din clasa a  X-a A, îi prezintă pe marii pedagogi Gheorghe Lazăr şi Spiru Haret.

Două interesante eseuri despre „Viaţă, moarte şi poezie” şi despre „Caragiale printre noi” semnează Alina Mogoş, a X-a A şi Oana Dragomir, a XI-a C.

Elevele Elena Floroiu şi  Raluca Nedelcu, a XII-a D, Fany Condrea, a XII-a F, Paula Neagu, a X-a A, Georgiana Simion, a XII-a F, sunt antrenate în elaborarea unor cronici literare model, despre cărţi actuale şi de valoare, sau despre reviste de cultură din ţară.  

În două pagini sunt consemnate propunerilor cadrelor didactice din liceu privitoare la îmbunătăţirea Proiectului Legii Educaţiei Naţionale, iar la loc de cinste este prezentată „oferta şcolii” pentru anul şcolar următor.

Din clasa a IX-a C, Diana Ştreşină şi  Andreea Bîndar şi din clasa a XI-a D, Aliona Bălănel, elevă din Basarabia, semnează câteva poezii adolescentine, iar ca prozator, „Confluenţe” îl lansează pe Andrei Savin, din clasa a  V-a a Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, cu povestirea „Dincolo de pădure”. 

La problemele strict şcolare  sunt prezentate subiectele pentru bacalaureat la informatică, dar şi rezultatele de excepţie ale elevilor liceului în concursurile pe obiecte.

Concluziile unui interesant sondaj de opinie printre elevii liceului sunt prezentate de Alina Racoviţă, a XI-a F, pe tema „Mediamorfoza şi elevii de liceu”.

La sport, Mihaela Stan, a IX-a E, realizează un interviu cu colega Roxana Mădălina Stoica, a X-a G, campioană la arte marţiale.

Este un număr exemplar de revistă şcolară, cu îmbinarea rolurilor de îndrumător – profesor şi de autor – elev şi cu abordarea cu pasiune a celor mai specifice şi arzătoare probleme.

Citit 2428 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.