Fără camere video de la CJ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Valeriu Diculescu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, a apostrofat conducerea Consiliului Judeţean, la ultima Comisie de Dialog Social de la Prefectură, ai cărei membrii s-au întrunit să discute despre protecţia şcolilor.

„În 2008, Consiliul Judeţean s-a angajat că în 2009 va asigura supravegherea video la şapte licee, dar nu s-a întâmplat asta. E o promisiune făcută în cadrul Comisiei de combatere a violenţei în şcoli”, a spus sindicalistul.

Legislaţia privind siguranţa şcolilor trebuie îmbunătăţită urgent, a atras atenţia Valeriu Diculescu. Acesta consideră că regulamentele sunt învechite şi că acestea sunt raportate doar la siguranţa elevilor, nu şi la cea a profesorilor.

„Dacă vorbim de violenţă, mai nou şi cadrele didactice trebuie protejate. De patru ani solicit ca şi cadrele didactice să aibă acelaşi statut ca poliţistul. Dacă un profesor se încumetă să dea o replică elevilor mai mari se trezeşte ba că are maşina zgâriată, ba cu altceva”, spune sindicalistul.

Valeriu Diculescu mai atrage atenţia că siguranţa la şcolile de la sate, atât cea a elevilor, cât şi cea a cadrelor didactice, este doar o iluzie: „Spunem că paza există, dar e o iluzie, şcolile din mediul rural sunt total neprotejate”.

Citit 530 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.