Elevii n-au fentat camerele

Elevii n-au fentat camerele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă * La „Marină” şi „Asachi” nimeni n-a mişcat în front * Subiectele la matematică-informatică, mai grele decât în vară * Cei de la profil tehnologic s-au bucurat de exerciţii ceva mai uşoare *

Dacă subiectele la limba şi literatura română au fost mai uşoare în a doua sesiune, la matematică lucrurile n-au mai stat aşa. Candidaţii de la profil teoretic şi-au blestemat zilele că nu au promovat examenul din vară. A doua sesiune nu le-a lăsat nicio şansă: subiectele de tip M1 au fost mult mai grele decât în vară.

„Nu am nicio şansă să trec. Asta e. Rămâne să-l dau şi la anul”, ne-a declarat, supărată, o elevă de la Grupul Şcolar „Gh. Asachi”. 

La centrul de la Grupul Şcolar de Marină, o candidată de la „Cuza” ne-a spus acelaşi lucru: „A fost mai greu decât în vară. Subiectul I a fost criminal. Iar la subiectul al II-lea, m-am pierdut la polinom. Şi eu mă pricep la polinoame. Subiectul al III-lea a fost mai accesibil decât în vară, dar per total a fost mai greu. Nu cred că voi lua notă de trecere”.

Cei de la liceele tehnologice au ieşit din examen cu un licăr de speranţă în ochi. Pentru ei, subiectele au fost ceva mai accesibile decât în vară: „Nu am învăţat mai mult, n-ai cum, în câteva săptămâni. Dar a fost mai uşor. Sper să iau 5,00”, ne spune un elev de la „Marină”.

„Subiectul I a fost demoralizator”

Cele spuse de elevi ne-au fost confirmate şi de inspectoarea de specialitate la matematică, Viorica Bujor: „La M1 a fost mai greu. Subiectul I pentru ei a fost demoralizator.

A fost vorba de o ecuaţie cu progresie geometrică ce nu se rezolvă aşa uşor. Şi polinomul de la subiectul al II-lea a fost greu. Subiectele M2 le ofertă candidaţilor şansa să treacă, dacă au învăţat formulele. Dacă au făcut prima parte şi punctul al II-lea de la partea a II-a ar putea lua măcar 5,00”, susţine inspectoarea.

„Nici măcar nu ne-am putut întoarce capul”

La cele două centre de examen la care am fost elevii ne-au spus că supravegherea a fost foarte strictă. La „Asachi” nu s-a mişcat în front, iar la „Marină”  „Nici n-am putut întoarce capul!”, a povestit o candidată.

Schimb de ciorne, cu eliminare

Şi la cea de-a doua probă scrisă au fost patru candidaţi eliminaţi. Unul de la Liceul Particular „Concord” Tecuci şi unul de  la „Cantemir” din Galaţi au încercat să fenteze examenul folosind fiţuici sau hands-free. La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Auto) au fost prinşi doi candidaţi care făceau schimb de ciorne, ambii fiind eliminaţi.

Dintre cei 2.559 de candidaţi înscrişi la această probă, au lipsit 438, cei mai mulţi dintre absenţi fiind înscrişi la matematică.

Mâine, se va desfăşura ultima probă, cea la disciplina opţională din specializarea candidaţilor, iar duminică, 4 septembrie se vor afişa rezultatele, până în ora 16.00, urmând ca până la ora 20.00 să se depună contestaţiile.

Citit 1222 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.