Pandemia nu a dus la creșterea natalității

Pandemia nu a dus la creșterea natalității
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Depopularea Galațiului a continuat și în luna ianuarie a acestui an. În vreme ce numărul nașterilor continuă să scadă, de la lună la lună, cel al deceselor se menține la cote îngrijorătoare. Astfel, teoria potrivit căreia izolarea cauzată de pandemie va conduce, indirect, la creșterea natalității nu pare să se aplice în rândul gălățenilor.

Ultimele date publicate de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Galaţi arată că, în ianuarie 2021, în județul nostru s-au înregistrat 349 de născuți-vii, cu 52 mai puțin față de decembrie 2020 și în scădere cu 27 în comparație cu luna corespunzătoare a anului precedent.

În același timp, numărul deceselor înregistrate în județul Galați, în ianuarie 2021, a fost de 744 (dintre care 97 de morți cauzate de COVID-19 - n.red.), în scădere cu 234 de cazuri față de luna decembrie 2020, dar cu 104 cazuri peste decesele luate în evidență în ianuarie 2020.

Astfel, am înregistrat, din nou, un spor natural negativ, ceea ce înseamnă că populația județului a scăzut, pe parcursul unei singure luni, cu aproape 400 de persoane. Sporul natural înseamnă diferența dintre numărul născuților-vii și cel al decedaților.

Din fericire, în prima lună din an nu au fost copii cu vârsta sub un an decedați, mai arată DJS Galați.

Citit 788 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.