Un bărbat din Galați, care avea COVID-19, a fost găsit mort în casă, după ce a refuzat internarea

Un bărbat din Galați, care avea COVID-19, a fost găsit mort în casă, după ce a refuzat internarea
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Un bărbat de 49 de ani, din Republica Moldova, a fost găsit fără viață în apartamentul din Galați unde locuia în chirie. Săptămâna trecută, el și soția sa au început să se simtă rău, având simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2. Testele au arătat că ambii suferă de COVID-19. În timp ce femeia a acceptat internarea în spital, soțul ei a refuzat spitalizarea.
„Bărbatul avea cetăţenie moldovenească. Pe 18 aprilie, el şi soţia au fost testaţi. La testul rapid ea a avut rezultat pozitiv, el negativ. Totuşi, el avea simptome, de aceea i s-a făcut test RT-PCR. Rezultatul a venit a doua zi, fiind pozitiv. Femeia a mers la spital, unde a fost internată, dar el a refuzat internarea, a stat acasă”, a spus medicul Mihai Polinschi, din partea Serviciului de Ambulanță Județean Galați.
Un vecin a mers duminică la el la ușă și a văzut că bărbatul se simte rău. O zi mai târziu, pentru că nu mai răspundea, vecinul a sunat la 112, iar pompierii veniți au fost nevoiți să spargă ușa. ”Bărbatul a fost găsit decedat, în pat. Cauza morții urmează să fie stabilită de autopsie. Noi le recomandăm oamenilor să meargă la spital. Chiar dacă nu rămân internați, îi vede un medic. Nimeni nu trebuie să întârzie, pentru că situația poate fi gravă, chiar și în lipsa unor simptome”, a explicat dr. Polinschi.

Citit 4610 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 23:50

2 comentarii

 • postat de Unsatul de aerele medicilor de familie
  Joi, 29 Aprilie 2021 10:59
  5.13.211.***
  Acest om, pozitiv fiind declarat de ambulanta,NU TREBUIA CONSULTAT SI TRATAT DE UN MEDIC, STIIND CA ESTE INFECTAT?????chiar daca refuzase internarea?????care este protocolul domnilor platiti cu salarii nesimtite, ca sa nu mai vorbim de faptul(citesc in ziarul de azi) ca la galati, medicii de familie, refuza vaccinarea celor pe care ii au in evidenta, si dupa urma carora incaseaza salarii grase, nefacand altceva ca medici de familie decat, DISPECERAT, NIMIC ALTCEVA, constata ce medic trebue sa te vada pentru a te vindeca.
  Constatam caacesti medici de familie sunt stat in stat, si fac ce vor, casa ar trebui sa renunte la serviciile lor, si sa angajeze medici rezidenti, care pot face foarte bine ,trimiterea spre vindecare la medici specialist, si cu mult mai putine aere de zei,iar actualii zei, sa mearga in spitale, unde este adevarata lupta pentru salvarea bolnavilor.
  0
  4
  Raportează
 • postat de comunismul
  Marți, 27 Aprilie 2021 21:41
  5.13.167.***
  dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace! numai in spitale sa nu mori de covid nu alta!
  17
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.