„Asachi”, de la var la lingură

„Asachi”, de la var la lingură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 8,5 milioane lei câştigaţi de Primărie * Din culisele unei viitoare reuşite: trecerea peste… contestaţii *

Proiectul reabilitării şi modernizării Grupului Şcolar „Gheorghe Asachi” a pornit în mare viteză! Grăbit, datorită faptului că în 12 luni proiectul trebuie implementat, ca să poată beneficia de banii de la Programul Operaţional Regional: peste 6,8 milioane lei nerambursabili, din fonduri europene, şi peste 1,7 milioane lei de la bugetul Primăriei Galaţi.

Atât Luminiţa Mihailov, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională S-E, cât şi Costel Hanţă, directorul Direcţiei de Programe şi Proiecte Europene a Primăriei, au explicat motivul grabei cu care s-a lansat joi proiectul, înainte de termen, prin întârzierile ulterioare care apar de obicei.

Este vorba despre contestaţiile care vin pe parcurs şi care întârzie desfăşurarea unui proiect: contestaţii pentru furnizori, pentru dirigenţia de şantier, publicitate etc.

Contractul pentru „Gheorghe Asachi” poartă semnăturile ministrului Elena Udrea, directoarei Luminiţa Mihailov şi primarului Dumitru Nicolae. Este al şaselea contract de finanţare pe proiecte pe care îl semnează primăria gălăţeană.  

Vă mai putem spune că prin programul POR, prin care Guvernul gestionează bani europeni, în premieră la Galaţi, este subvenţionată acum şi reabilitarea cantinei  şcolii, la care au acces şi elevii de la şcoala vecină, „Dumitru Moţoc”. Dar, prin proiect, se vor achiziţiona şi instalaţii moderne de gătit, chiar şi veselă.

La lansare n-au lipsit micile împunsături: primarul s-a plâns de pildă  că inspectorii şcolari – desigur, cei generali – n-au „rezolvat” şcolile decât  în zona centrală a oraşului.

Iar inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă, s-a plâns că nu toate şcolile primesc finanţare în mod egal de la Primărie, dând exemplul unei şcoli care a avut chiar „un r.k. (reparaţie capitală, n.n.), în timp ce alta mai avea nevoie de completări…

Inspectorul general a dezvăluit şi faptul că în spatele proiectului de la „Asachi” stă şi lobby-ul făcut de un PSD-ist…

Citit 1212 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.