LSG oferă autorităţilor o perioadă de graţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deocamdată, Liga Studenţilor Gălăţeni (LSG) nu derulează niciun protest vizavi de conţinuturile noii Legi a Educaţiei Naţionale.

Deşi consideră că le sunt încălcate multe drepturi, membrii LSG, afiliaţi la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), aşteaptă să vadă dacă deputaţii vor ţine cont de amendamentele la lege pe care le-au făcut reprezentanţii studenţilor.

„Sigur că avem nemulţumiri în ceea priveşte conţinutul legii, dar, deocamdată, le oferim posibilitatea deputaţilor să repare acest text al legii. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, ne rezervăm dreptul de a protesta prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie”, a declarat Dorin Coteţ.

Şeful LSG nu  exclus nici varianta ca studenţii să intre în grevă. ANOSR aminteşte că forma actuală a Legii Educaţiei Naţionale nu răspunde nevoilor studenţilor şi nu respectă drepturile acestora.

„Studenţii nu vor să demonstreze «o comportare exemplară şi motivare» pentru a beneficia de o bursă de merit, nu vor ca sub argumentele crizei economice sau a strategiilor politice să rămână fără burse, subvenţii de cămine-cantine sau reduceri la transport!”

„Studenţii au nevoie de un traseu educaţional flexibil care să le garanteze libertatea alegerii cursurilor pe care şi le doresc”.

„Mai mult, o lege a educaţiei trebuie să garanteze independenţa structurilor de reprezentare ale studenţilor şi să aplice în mod real conceptul de «învăţământ centrat pe student»”, se arată într-un comunicat de presă al ANOSR.

Citit 466 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.