Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
4 comentarii

Tranșarea disputelor amoroase în cuplurile românești capătă dimensiuni de neimaginat pentru vremurile în care trăim. O tânără din localitatea Toflea a fost la un pas de moarte, după ce concubinul cu care trăiește de 12 ani i-a aplicat, din gelozie, o corecție demnă de Evul Mediu. Femeia a fost bătută, sluțită și torturată, ajungând în stare gravă în mâinile medicilor. Cu toate acestea, nu ar vrea să își vadă iubitul în pușcărie.

Principiul "femeia trebuie bătută chiar fără motiv, că știe ea de ce" pare să funcționeze încă de minune în multe dintre cuplurile din mediul rural, unde corecţia fizică a partenerei de viață constituie "motorul" unei relații așa-zis normale, înscrise într-un firesc neînțeles și de neacceptat în zilele noastre. Și dacă mai există și o urmă de pricină, cu atât mai mult apar justificări pentru partenerii violenți să își arate autoritatea.
Așa s-a întâmplat într-un cuplu din localitatea gălățeană Toflea, unde, zilele trecute, era cât pe ce să se producă o tragedie. Femeia, în vârstă de 31 de ani, a plătit cu vârf și îndesat participarea la un priveghi, unde a mers alături de partenerul său, de aceeași vârstă. Acolo, bărbatului i s-a părut că un alt participant i-ar fi "făcut cu ochiul" femeii sale, fapt care l-a înfuriat peste măsură. Ajunși acasă, între cei doi a izbucnit scandalul, unul din care nu au lipsit actele de cruzime. Urmele acestora i-au îngrozit pe polițiștii și procurorii care aveau să tranșeze cele întâmplate în casa pe care concubinii o împărțeau de 12 ani.
"Victima a fost lovită cu pumnii, înjunghiată cu cosorul, obiect pe care agresorul l-a folosit și pentru a o rade pe cap. De asemenea, victima a suferit o fractură deschisă, după ce a fost lovită cu o bâtă. Medicii legiști au apreciat că are nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale, gravitatea leziunilor impunând totodată încadrarea juridică a faptei ca tentativă de omor asupra unui membru al familiei", a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.
În ciuda faptului că a ajuns pe mâinile medicilor mai mult moartă decât vie, femeia nu ar fi dorit ca iubitul ei să plătească. Faptul că procurorii au apreciat că viața i-a fost pusă în pericol face însă ca voința ei să nu mai conteze, bărbatul agresor fiind reținut și mai apoi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Concubinul își va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, el riscând, conform legii, cel puțin cinci ani de închisoare.

Citit 4982 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Mai 2021 01:03

4 comentarii

 • postat de Boss Miercuri, 12 Mai 2021 15:09 89.137.228.*** Link la comentariu
  0
  9

  Offf! Biata de ea, atat de tanara si atat de fragila psihic si fizic! E bine ce s-a dispus in privinta barbatului ei. Organele abilitate trebuie sa urmareasca in continuare cazul chiar daca cei doi vor imparti pe viitor acelasi imobil, e lesne de inteles de ce. Ea este terminata, se pare, si nu are curajul/puterea sa ia taurul de coarne. O mai fi stand si cu neamurile lui...Vai de capul bietei femei!

  Raportează
 • postat de Alexutz Miercuri, 12 Mai 2021 11:25 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  21

  "Cu toate acestea, nu ar vrea să își vadă iubitul în pușcărie."

  Pai poate data viitoare nu mai ai asa mult noroc si te omoara......

  Raportează
 • postat de Georgel Miercuri, 12 Mai 2021 10:24 188.25.149.*** Link la comentariu
  16
  14

  Viata la tara in familia traditionala.

  Raportează
 • postat de un observator Miercuri, 12 Mai 2021 09:50 193.230.156.*** Link la comentariu
  15
  13

  Ne-am obisnuit din politetea strainilor, ca romanii sa fie considerati niste ingeri, harnici, frumosi, plini de talente nebanuite iar RO sa fie ca o gura de rai sau ca gradina Maicii Domnului. Din pacate tot mai dese exemple ca scoase din ...iad.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.