Cal bătut cu bestialitate în mijlocul drumului. ATENȚIE, imagini video cu impact emoțional!

Cal bătut cu bestialitate în mijlocul drumului. ATENȚIE, imagini video cu impact emoțional!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un nou caz de cruzime în care victimă a fost un animal s-a petrecut pe o stradă din comuna gălățeană Scânteiești. Imaginile în care un localnic își lovea cu îndârjire calul căzut la pământ, pe o uliță din sat, au fost făcute publice de un martor, pe un site de socializare, ceea ce i-a determinat pe polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor să descindă de urgență la Scânteiești, pentru a verifica situația alarmantă.

La fața locului, bărbatul din imagini, care are 55 de ani, a negat că ar mai avea calul, susținând că l-a vândut. Oamenii legii aveau să constate că mințise și că animalul avea urme de bătaie și mai vechi, și mai noi. Calul a fost luat din gospodărie, pentru că are nevoie să fie îngrijit și tratat corespunzător, lucruri pe care, evident, stăpânul lui nu este dispus să le facă.

"Polițiștii au constatat că bărbatul ascunsese calul într-un grajd, în curtea locuinței, și că acesta fusese maltratat. Că urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galați, unde va beneficia de adăpost, hrană și tratament medical", a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Stăpânul lui, cercetat acum pentru rănirea sau schingiuirea animalului, va avea totuși posibilitatea să îl revendice în termen de 30 de zile, cu obligația de a plăti toate costurile cu întreținerea și tratamentul acestuia. În caz contrar, calul va fi considerat abandonat și va rămâne în adăpost.

VEZI VIDEO MAI JOS

Media

Citit 2268 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.