Grădina de la bloc. Omul sfinţeşte locul în Ţiglina III (FOTO)

Grădina de la bloc. Omul sfinţeşte locul în Ţiglina III (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gălățenii continuă să se ocupe de grădinile lor și nimic nu poate bucura ochiul mai mult decât o explozie de culoare văzută de la fereastră sau când cobori din bloc. Vă aşteptăm în continuare mesajele şi fotografiile pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Astăzi vă arătăm imagini dintr-o grădină din cartierul Ţiglina III, aferentă scării 1 a blocului A17, îngrijită de Viorel. Gălăţeanul ne scrie că îngrijeşte singur acest spaţiu şi că, deşi mai mulţi vecini i-au spus că grădina lor nu a fost niciodată atât de frumoasă, nimeni nu s-a oferit să îl ajute până acum. Mai mult, gălăţeanul spune că ar fi foarte bine dacă municipalitatea ar putea să mai contribuie cu ceva material săditor pentru gardul viu, fiindcă, rămânând din păcate fără serviciu din cauza pandemiei, nu-şi mai permite să completeze o singură laterală care a rămas fără. "Anul acesta am plantat un tei şi o magnolie, vara, în căldurile toride care sunt, ud copacii şi florile din apa mea curentă, pe care o plătesc", mai spune domnul Viorel, adăugând că, din păcate, Primăria nu mai udă gardurile vii din cartiere, cum făcea odată.

Noi sperăm ca şi municipalitatea, şi vecinii să-i audă doleanţele şi să îl sprijine.

Citit 10996 ori Ultima modificare Marți, 18 Mai 2021 11:40

8 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 21 Mai 2021 10:20
  5.13.247.***
  Exact: E usor sa arati cu degetul! Sunt si multe exagerari... DAR... a-ti dat macar 6,5Ron pe o punga de var pasta sa varuiti copacii vreodata? NU Stiti cat costa o gradina refacuta de la zero? Va spun eu... peste 1000E fara manopera! Si banii nu ti-i recuperezi niciodata... o faci din placere si frumos! Numai gazonul plantat la 1...2 ani COSTA.

  Hai sa aruncam cu piatra... cand noi nu suntem in stare si nu vrem sa facem nimic! Toti au drepturi... dar ogligatii a stai ca nu am bani, dar ce stau eu la parter? s,a.m.d

  "Ai citit afisul? CE AFIS? - Cetateni GANDITI" - Grupul Divertis
  1
  1
  Raportează
 • postat de Ilegal
  Marți, 18 Mai 2021 15:35
  194.39.218.***
  Ilegal -> De ce oare sunt promovate astfel de lucruri ?
  0
  4
  Raportează
 • postat de Ciofu Aurelia
  Marți, 18 Mai 2021 13:33
  213.177.4.***
  Stimata doamna, va rog nu mai promovati gustul - mai bun sau mai prost - al celor improprietariti pe domeniul public!!!! Oaza de relaxare pentru cine? Garduri ca la Zoo sau inchisoare, care impiedica accesul public...vedeti ca este reglementat regimul domeniului public....Cum ramane cu incendiu, cutremur? Toate drumurile sunt inchise, sunt transformate in uscatoare de rufe "la vedere", spatii personale, alei betonate de unde dispar periodic copacii....florile si rotile de cauciuc nu ajuta la schimbul de oxigen..... Domeniul public, cu regim de spatiu erde, a fost proiectat si trebuie sa ramana spatiu verde, in administratia publica...... A se vedea legislatia.......(L 24/2007, L 50/1991, HCL 260/2018......) Noroc cu L 54/2012, ca am scapat de grataragii din aceste oaze de relaxare!!!!
  1
  3
  Raportează
 • postat de ss
  Marți, 18 Mai 2021 11:58
  5.13.240.***
  Ce penibili sunt majoritatea, nu-mi plac peisajele colorate strident insa aceasta gradina e facuta clar pe gustul copiilor si e vesela! Cei care invoca "cauciucuri uzate", "improprietariri", "prost gust", etc, ne pot arata o poza facuta cu gradina de la bloc muncita de ei? Sa punem 100 de poze cu gradini la intamplare din jurul blocului si sa constatam ca majoritatea sunt lasate de izbeliste? Cati locatari se muncesc la o gradina din dreptul unei scari, mai mult de unul? Incetati cu romanismele de 2 bani si sa-i felicitam pe cei care se muncesc sa dea o fata placuta spatiului din jurul blocului!
  3
  3
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 14 Mai 2021 11:54
  62.231.94.***
  Sunt ofensat de promovarea improprietaririi cu terenul aferent blocului. Spatiul verde aferent blocului trebuie sa fie curat si ingrijit. De creatii piesagistice daca are inclinatie omul sa faca, sa le faca pe terenul lui sau sa mearga la expozitie. Cat despre lagarele facute la parterul blocurilor din Mazepa, vad ca nu are nimeni chef ori timp sa le "promoveze". Nu locuiesc in Mazepa dar sunt ingrozit de ce am vazut ori de cate ori am trecut pe acolo, are putina importanta daca imi place mie sau nu, problema e una de urbanism. Nu faci asa ceva cand locuiesti intr-o comunitate, te supui regulilor generale. Nu credeti ca ati fi mai utili societatii daca ati pune presiune pe Primarie sa-si faca treaba si sa desfiinteze custile de la parterul blocurilor ? Nu numai din Mazepa, de Tigline nu mai zic ... Si alte locuri pe unde nu am reusit eu sa ajung, ca de asta se ocupa un serviciu al Primariei, oameni platiti din banul public, nu trebuie sa astepte plimbarile unuia sau altuia prin cartiere
  6
  28
  Raportează
 • postat de Un curios
  Vineri, 14 Mai 2021 11:08
  5.13.144.***
  Doua intrebari :
  -La bloc , este gradina privata cu acces limitat?
  -Este cumva un depozit de cauciucuri uzate?
  7
  23
  Raportează
 • postat de nicolae
  Vineri, 14 Mai 2021 10:48
  89.136.4.***
  Eforturile concitadinilor nostrii care se straduiesc sa infrumuseteze peisajul sunt demne de toata lauda, dar gardurile metalice imprejmuitoare sunt oribile si aduc, mai degraba, cu lagarele de coccentrare sau cu padocurile de la zoo. Nu ar fi mai estetice gardurile vii tunse la linie si ingrijite cum trebuie?
  4
  18
  Raportează
 • postat de Catalin
  Vineri, 14 Mai 2021 09:55
  109.166.131.***
  Cât prost gust făcut grămada. Cauciucuri vopsite pe spațiul verde...cah
  10
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.