Acțiune pe linia siguranței transportului de persoane (VIDEO)
Foto: Captură-video

Acțiune pe linia siguranței transportului de persoane (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliția Rutieră a desfășurat, la nivel național, o acțiune pentru verificarea modului în care se efectuează activitatea de transport persoane. Scopul acțiunii a fost prevenirea abaterilor referitoare la numărul persoanelor din mijloacele de transport în comun și al respectării prevederilor legale pentru siguranța pasagerilor.

Polițiștii au depistat un conducător auto care transporta persoane într-o autoutilitară, fără a deține licență în acest sens, pe strada Calea Smârdan, la intrarea în municipiul Galați. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, suspendarea dreptului de a utiliza autovehiculul, reținerea plăcuțelor de înmatriculare și retragerea certificatului de înmatriculare. De asemenea, în urma controlului efectuat împreună cu reprezentanții R.A.R., s-a constatat că autovehiculul prezintă defecțiuni la sistemul de direcție, de lumini și are anvelopele uzate, abateri pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 3.915 lei. Totodată s-a luat măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Un alt conducător auto care efectua transport de persoane, pe raza municipiului Tecuci, a fost sancționat cu amendă în valoare de 9.000 de lei, pentru nerespectarea obligației de a emite bilete/legitimații de călătorie. În urma controlului, polițiștii au constatat că dintre cei 35 de călători din autovehicul, 21 nu aveau emise legitimații de călătorie.

Tot în municipiul Tecuci, polițiștii au depistat un bărbat care transporta trei persoane, în regim de taxi, în autoturismul său, fără a fi autorizat în acest sens. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, pentru transportul public, de persoane, contra cost, cu un autoturism, fără a deține pentru acesta, după caz, autorizație de taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri gălățeni au controlat 102 autovehicule, aplicând sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale în valoare totală de 43.567 de lei.

Citit 1345 ori Ultima modificare Vineri, 28 Mai 2021 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.