Un segment al străzii Domnească redevine pietonal în weekend

Un segment al străzii Domnească redevine pietonal în weekend
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Strada Domnească, pe tronsonul cuprins între arterele Brăilei și Navelor, redevine pietonală la fiecare sfârșit de săptămână, de sâmbătă de la ora 08,00 și până duminică la ora 24,00, precum și în zilele declarate sărbători legale, anunţă Primăria municipiului Galaţi. Măsura se va aplica în perioada 29 mai – 19 septembrie 2021.

„Pe durata blocării tronsonului de stradă, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 t au la dispoziție următoarele rute alternative: strada Portului – strada Navelor – strada Egalității – strada Fraternității – strada Domnească; strada Brăilei – strada Traian – bulevardul Marii Uniri – strada Portului”, transmite Primăria.

Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale.

Conform Primăriei, vor exista și devieri ale traseelor de autobuz 10, 15, 24, 29 și 34, la tur pe strada Prelungirea Traian - bulevardul Marii Uniri - strada Portului, iar la retur pe strada Portului - bulevardul Marii Uniri - strada Prelungirea Traian - strada Brăilei - strada Brigadierilor - strada Nicolae Bălcescu.

Citit 2698 ori Ultima modificare Luni, 31 Mai 2021 16:41

4 comentarii

 • postat de dd
  Vineri, 28 Mai 2021 21:26
  89.137.230.***
  Faptul ca s-a inchis aceasta portiune nu ma deranjeaza dar trebuie facut o analiza sa vedem cate persoane vin si se plimba pe acolo sau merg cu role sau alte activitati pebtru ca am trecut pe acolo cand a mai fost inchisa si nu prea era nimeni pe strada inchisa. Tot pe trotuar si in parc era lumea. In ceea ce priveste faptul ca Akbar propune inchiderea falezei superioare nu este o idee buna deloc si nu sunt de acord. Cum sa inchizi circulatia pe faleza superioara cand jumate de oras e blocat pentru ca se lucreaza pe siderurgistilor si tot traficul nu mai are pe unde fi dirijat. Plus de asta omul vine cu masina acolo ca sa parcheze, sa vada dunarea, sa se relaxeze si sa faca sport la aparate si sa alerge. Daca se inchide nu vor mai veni oamenii pe faleza, nu vor mai consuma la restaurantele din zona, nu au cu ce ajunge acolo.
  5
  4
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 28 Mai 2021 14:32
  5.13.211.***
  Faleza Superioara trebuie, in week-end, redata doritorilor de activitati in aer liber. Asta inseamna civilizatie, nu blocarea unui segment de sosea de 200 m lungime. Dar unde sa-si mai parcheze tigaile cocalarii urbei ?
  2
  9
  Raportează
 • postat de carpa
  Joi, 27 Mai 2021 15:04
  78.96.59.***
  Degeaba, daca carpa e in continuare obligatorie la nas. In alte orase persoanele se plimba fara masca prin parcuri, pe strazi si pe faleze. Noi ne vom ,,relaxa,, al dracului de bine cu ea pe nas. Ca asa vrea prefectura, nu guvernul. Una spune guvernul alta intelege prefectura de la noi. Relaxare maxima.
  19
  20
  Raportează
 • postat de Sugestie din partea unui platitor de FOARTE MULTE taxe catre Primaria Galati.
  Joi, 27 Mai 2021 13:57
  77.111.246.***
  Ar trebui extinsa masura asta (zona pietonala) in mod PERMANENT si mai mult, sa se inchida circulatia (cu exceptia troleibuzelor) si pe intreaga portiune dintre intersectia Str. Domneasca cu Str. Brailei si, respectiv, cu Str. Garii.
  22
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.