Poveste ca în filme, la Galaţi. O mică avere a unui gălățean, în așteptarea moștenitoarei

Poveste ca în filme, la Galaţi. O mică avere a unui gălățean, în așteptarea moștenitoarei
Bărbatul a fost găsit fără viață, în apartamentul său
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Maricel Coman avea 79 de ani și trăia singur într-un apartament din Galați. În luna octombrie a anului trecut, îngrijorați după ce nu-l mai văzuseră timp de câteva zile, vecinii au anunțat autoritățile. Polițiștii veniți au intrat pe fereastra apartamentului și l-au găsit înăuntru pe pensionar, fără viață. Ce a urmat după nefericita descoperire ar putea să fie lesne confundat cu un scenariu de film de la Hollywood.

Câțiva oameni din bloc au fost chemați să-l identifice pe fostul lor vecin. În momentul în care i-au scos actele din bibliotecă, de pe un raft au căzut mai multe teancuri groase de bani. Erau doar bancnote de 200 și de 500 de lei. Cu toate că nimeni nu a numărat banii, vecinii estimează că suma din bibliotecă s-ar ridica la aproximativ 200.000 de lei. Tot oamenii din bloc spun că polițiștii au luat cheia apartamentului, fără a-i sigila și ușa, însă.

”La momentul sesizării decesului, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. În cadrul acestuia au fost făcute verificări și pentru identificarea unor posibili aparținători. Întrucât nu au rezultat fapte de natură penală, dosarul a fost înaintat Parchetului cu propunerea de clasare”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

În așteptarea unei rude, trupul lui Maricel Coman a fost păstrat, pentru trei luni, la Morgă. Cum niciun aparținător nu a apărut, bărbatul a fost înmormântat de Primăria Galați. Potrivit unor prieteni, gălățeanul a luat însă cu el în mormânt și un secret. Dacă lucrurile se vor dovedi adevărate, apartamentul și mica avere găsită în bibliotecă ar putea ajunge în posesia unei moștenitoare misterioase.

În căutarea Veronicăi

Timp de 18 ani, gălățeanul i-ar fi plătit pensie alimentară fiicei sale, căreia îi spunea Veronica. ”Doar la distracții pomenea că are pe cineva, că a plătit pensie alimentară. Nu dădea însă amănunte și nici nu am văzut acte”, spune unul dintre apropiații băiatului.

Din spusele altui prieten al lui Maricel Coman, fata lui ar avea acum 58 de ani și ar fi, la rândul ei, părinte. Același prieten spune că Veronica locuiește, în prezent, undeva în Micro 19.   

Dincolo de păreri și presupuneri, actele existente în Combinatul Siderurgic, acolo unde gălățeanul a lucrat, confirmă varianta unei moștenitoare. ”Din anul 1974 și până în 1981, salariatul nostru, Coman Maricel, care lucra la Laminorul de tablă groasă, plătea pensie alimentară unei fete pe nume Veronica. Atât am putut să aflu din arhivele noastre”, a precizat Ilinca Diaconu, din partea Sindicatului Liber al Siderurgiștilor.

 

În foto, Ilinca Diaconu, Sindicatul Liber al Siderurgiștilor

Cel mai probabil, posibila moștenitoare nici măcar nu știe încă despre toată această poveste. Primăria ar putea să o găsească, însă doar în urma unei sesizări venite din partea asociației de proprietari. ”Primăria poate declanșa procedura succesiunii ca urmare a unei sesizări fie din partea unei persoane, fie din partea unei instituții. Dosarul este transmis camerei notarilor publici în vederea emiterii certificatului de vacanță succesorală, după ce sunt identificate bunurile mobile, imobile, precum și moștenitorii. Până acum, nu a fost depusă niciun fel de sesizare legată de acest caz”, a explicat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

În situația în care fiica moștenitoare nu va revendica bunurile tatălui ei, apartamentul cu două camere și suma de bani din bibliotecă vor intra în posesia administrației locale.

Citit 16702 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iunie 2021 12:10

2 comentarii

 • postat de gheorghe
  Joi, 17 Iunie 2021 17:13
  66.183.33.***
  Da' Ilinca nu are poza fara botnita???
  2
  2
  Raportează
 • postat de Departamentul de investigatii
  Luni, 14 Iunie 2021 18:27
  89.137.230.***
  Banii si apartamentul trebuie sa ajunga de indata in posesia unui mostenitor si da acel mostenitor exista si se poate identifica foarte usor. Omul a strans ban cu ban si a muncit. Nu trebuie sa ii fie luat apartamentul si nici suma de bani si rog atentie mare la suma de bani. Trebuia numarata in fata martorilor si predata cu proces verbal, usa trebuia sigilata. Sa nu care cumva sa furati din suma aia vreun leu si ma refer aici la acei politisti sau alte persoane. Pe baza arhivelor nationale, a documentelor de la primarie si asa mai departe se poate gasi cu siguranta mostenitorul sau rude, nepoti si asa mai departe. Rog autoritatile si oamenii sa fie cinstiti in acest caz pe care il vom urmari cu maxima atentie ca nu cumva sa existe derapaje.
  9
  52
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.