În Galați, Tecuci și Șendreni, inundațiile serioase au necesitat intervenția ISU
Foto: Marian Calestru

În Galați, Tecuci și Șendreni, inundațiile serioase au necesitat intervenția ISU
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conform datelor centralizate de Prefectura Galați, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din județ, duminică, între orele 5,00 și 12,30, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați au fost primite aproximativ 135 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situații de urgență în mai multe zone.

În perioada menționată, în municipiul Galați au fost ploi însemnate cantitativ, respectiv 34 de litri pe metrul pătrat, fiind inundate zece străzi și 20 de gospodării (curți, grădini și subsoluri) în Valea Orașului și cinci locuințe din zona Barboși. Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele din cadrul ISU au acționat pentru evacuarea apei cu trei autospeciale, nouă motopompe transportabile și o motopompă de mare capacitate, cu un debit de 1,3 metri cubi/minut, care acționează în Valea Orașului. De asemenea, cele trei pompe de la Stația 11 Iunie, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 metri cubi/oră, rămân pornite până la evacuarea apei din toate zonele afectate. Totodată, o stradă și două gospodării din municipiul Tecuci au fost inundate, iar la Șendreni au fost afectate patru gospodării (curți și grădini). Atât la Tecuci, cât și la Șendreni, situațiile semnalate au fost rezolvate operativ.

Din ordinul prefectului Gabriel Panaitescu, Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției rămâne activ. De asemenea, la nivelul ISU Galați, este activată Gruparea Operativă și se menține ridicată capacitatea operațională, cu personal din tura liberă, pe toată perioada supusă avertizărilor meteorologice și hidrologice de Cod Portocaliu (20 iunie, ora 10,00 – 21 iunie, ora 2,00) și Galben (21 iunie, ora 11,00 – 21 iunie, ora 22,00).

Citit 6169 ori Ultima modificare Marți, 22 Iunie 2021 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.