Seara în care toată poliția a ieșit în stradă. Întâlnire de gradul ”zero” cu drogații și hoții de mașini

Seara în care toată poliția a ieșit în stradă. Întâlnire de gradul ”zero” cu drogații și hoții de mașini
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Ce se mai plimbă sâmbătă seara prin oraș? Șoferi ”afumați” cu stupefiante scumpe, indivizi la volanul unor mașini cu proveniență cel puțin dubioasă și tineri înarmați cu cuțite. Poliția Galați a ajuns la concluzia că trebuie să iasă la ”plimbare” cu toate efectivele ca să facă un mic rezumat, de weekend, al pericolelor care ne pândesc. 

Polițiști de la Ordine Publică, Investigații Criminale, Economic, Arme, Circulație și Acțiuni Speciale au avut o seară de sâmbătă albă și la fel s-au străduit să le-o facă și celor pe care i-au surprins petrecându-și weekendul încălcând, în diverse forme, legile țării. În câteva ore de prezență pe străzi, oamenii legii au avut ocazia să afle, încă o dată, că siguranța, sub oricare dintre formele ei, e o problemă departe de a fi rezolvată, dovadă stând raportul dintre numărul total de contravenții constatate, 87, și cele referitoare la încălcarea regimului rutier, 55. Alte amenzi, aproape 20, au fost date scandalagiilor, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru nereguli privind raza obiectivelor. Totalul amenzilor ce se vor a fi încasate după numai câteva ore de patrulare pe străzi se apropie de 80.000 de lei. 

Mașină furată, printre sutele verificate

Printre cele peste 420 de autoturisme controlate de polițiști s-a aflat și un bolid de 9.000 de euro, semnalat ca furat din Franța la finele lunii aprilie. Acesta a fost depistat în trafic, condus fiind de un tecucean. Polițiștii de la Judiciar au indisponibilizat mașina și i-au făcut șoferului dosar penal pentru tăinuire, urmând să stabilească modul în care acesta a intrat în posesia mașinii. În ”tolba” cu abateri penale au intrat și un gălățean de 23 de ani, șofer de Faleză, surprins la volan sub influența substanțelor psihotrope. La testarea cu aparatul drug-test, a reieșit să bărbatul consumase cocaină. Tot în rândul șoferilor pericol-public s-a aliniat o tânără de 27 de ani, prinsă la volan deși avea permisul suspendat pentru o abatere anterioară. 

”Au fost constatate un număr de 11 infracțiuni, dintre care trei pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere; două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe; trei pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, una de tăinuire și două pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 143/2020 republicată privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”, a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Polițiștii nu au ratat nici locurile de distracție ale gălățenilor, nu mai puțin de 55 de baruri, terase și restaurante din tot județul fiind controlate.  În afara bolidului furat din Franța, au mai fost reținute trei arme albe, câteva sute de lei și un metru cub de lemne de foc.

Citit 5199 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iunie 2021 02:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.