Unii elevi şi-au „împrumutat” ciornele

Unii elevi şi-au „împrumutat” ciornele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La „Moţoc”, geografia „la comun” a fost uşoară * Alţi patru trişori au fost eliminaţi * 384 de candidaţi au chiulit * Duminică, rezultatele şi contestaţiile * La română, doar 32 la sută dintre note sunt peste 5.00

La ultima probă a bacalaureatului de toamnă s-au înscris 2.023 de candidaţi, dintre care au absentat 384.

Se pare că, între timp, elevii au început să se obişnuiască şi cu camerele de luat vederi, ba chiar au început să le sfideze. La centrul de la Colegiul „D. Moţoc”, o parte dintre candidaţii care susţinuseră proba la geografie se îmbrăţişau, bucuroşi că reuşiseră să-i fenteze pe supraveghetori.

„Dacă nu mă lăsai să mă uit pe ciorna ta, n-aş fi făcut nimic”, îi spunea o candidată alteia. Elevii de la aceeaşi sală au recunoscut că au mai şi comunicat între ei, subiectele de geografie tratate „la comun” devenind destul de uşoare.

Tehnologie de vârf, candidat eliminat

Mai puţin norocoşi, alţi patru candidaţi au fost eliminaţi la această ultimă probă. Doi au fost de la Colegiul „D. Moţoc”, unul de la „Radu Negru”, surprins cu manualul de biologie, iar altul de la „Metalurgic”. Acesta din urmă a fost depistat de comisie, deşi a încercat să fenteze examenul folosind un ceas ultraperformant.

Subiectele la majoritatea disciplinelor au fost accesibile

Deşi candidaţii de la „Metalurgic” se plângeau că subiectele la chimie au fost grele, inspectoarea de specialitate la această disciplină Andra Ionescu. ne-a spus că au fost chiar ceva mai uşoare decât cele din vară şi că măcar 5,00 ar fi putut să obţină destul de uşor.

S-a terminat de corectat româna, matematica şi istoria

Rezultatele vor fi afişate duminică, 4 septembrie, până în ora 16.00, urmând ca până la ora 20.00 să se depună contestaţiile.

Vicepreşedinta comisiei judeţene, inspectoarea Aura Moza, ne-a declarat că la română, matematică şi istorie deja s-a terminat corectura tezelor: „La română, doar 32 la sută dintre note sunt peste 5.00, la istorie ponderea lor e mult mai mare.

În schimb, profesorii care au corectat la matematică ne-au spus că aici lucrările sunt foarte slabe”. Rămâne de văzut care va fi promovabilitatea de după sesiunea a doua, având în vedere că în prima rezultatele au fost cele mai proaste din istoria examenului.

Citit 1590 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.